Κοσμος

Ινδονησία: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από εκκλησία

Πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες - Εκτιμήσεις για δύο δράστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία στην Ινδονησία - φωτογραφία αρχείου
Αστυνομία στην Ινδονησία - φωτογραφία αρχείου © EPA / Bagus Indahono

Ινδονησία: Εκτιμήσεις για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από εκκλησία - Αρκετοί τραυματίες - Τι δηλώνει ο ιερέας του ναού.

Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας καταγράφηκε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, έξω από καθολική εκκλησία στην πόλη Μακασάρ της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Νότιου Σουλαουέζι Ε. Ζούλπαν, που μίλησε στο Reuters, την ώρα της έκρηξης το εκκλησίασμα βρισκόταν εντός του ναού. Εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν δύο, ενώ οι αρχές ερευνούν από ποια ριζοσπαστικά δίκτυα προήλθαν οι βομβιστές και εάν η επίθεση συνδέεται με τις πρόσφατες συλλήψεις φερόμενων ως μαχητών. 

Ο ιερέας του ναού, π. Γουιλέμους Τούλακ, δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι ο ύποπτος ως βομβιστής προσπάθησε να εισέλθει στον ναό, αλλά τον σταμάτησε φρουρός ασφαλείας. Όπως είπε, 10 άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων κάποιοι είναι σοβαρά τραυματισμένοι. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αστυνομία κατηγόρησε την τζιχαντιστική οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, Τζεμάα Ανσουράτ Ντάουλα (JAD), για επιθέσεις αυτοκτονίας το 2018 εναντίον εκκλησιών και ενός αστυνομικού τμήματος στην πόλη Σουραμπάγια, που στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 30 ανθρώπους. Μέχρι αυτήν την ώρα, η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. 

Ο Γκομάρ Γκουλτόμ, επικεφαλής του Ινδονησιακού Συμβουλίου Εκκλησιών, χαρακτήρισε την επίθεση «άγριο περιστατικό», καθώς οι καθολικοί χριστιανοί εορτάζουν την Κυριακή των Βαΐων και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι και να εμπιστεύονται τις αρχές. Ο Ντάνι Πομάντο, δήμαρχος του Μακασάρ, της μεγαλύτερης πόλης στο Σουλαουέζι, δήλωσε ότι η σημερινή έκρηξη θα μπορούσε να είχε προκαλέσει περισσότερα θύματα εάν είχε συμβεί στην κεντρική πύλη του ναού και όχι σε πλαϊνή είσοδο.

Να σημειωθεί ότι η πλέον αιματηρή επίθεση ισλαμιστών μαχητών στην Ινδονησία έγινε στο τουριστικό νησί του Μπαλί το 2002, όταν οι βομβιστές σκότωσαν 202 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι τουρίστες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ