- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ισπανία: 5.000 πολίτες υποβλήθηκαν σε τεστ για κορωνοϊό και φορώντας τη μάσκα τους βρέθηκαν σε συναυλία - πείραμα.
Σε δοκιμαστική συναυλία στην Ισπανία συμμετείχαν το βράδυ του Σαββάτου περίπου 5.000 θεατές, που είχαν υποβληθεί σε rapid test και φορούσαν μάσκα, χωρίς, όμως, να κρατούν μεταξύ τους αποστάσεις.
Οι θεατές παρακολούθησαν συναυλία του ισπανικού συγκροτήματος Love of Lesbian στο γήπεδο Παλάου Σαν Ζόρντι και οι φωτογραφίες που έχουν βρει το φως της δημοσιότητας είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε.
«Ήταν εντυπωσιακό. Νιώθαμε ασφαλείς ανά πάσα στιγμή. Ήμασταν στην πρώτη σειρά και ήταν κάτι που μας είχε λείψει πολύ», δήλωσε μετά τη συναυλία ο 29χρονος Σαλβαδόρ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. «Είμαστε πολύ περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτή. Ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη από πολλές».
Μετά από ένα χρόνο περιορισμών και αυστηρών μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού στην Ισπανία, οι φαν χόρεψαν ο ένας δίπλα στον άλλο, με τις μάσκες που φορούσαν, ωστόσο, να μην δείχνουν ότι πρόκειται για μία συναυλία, όπως παλιά.
Οι υγειονομικοί έλεγχοι στην είσοδο καθυστέρησαν την έναρξη της συναυλίας, αλλά δεν χάλασαν το εορταστικό πνεύμα. «Καλώς ήλθατε σε μια από τις πιο συναρπαστικές συναυλίες της ζωής μας!», είπε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Σάντι Μπαλμές, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει.
Η συναυλία, που έγινε με την άδεια της κυβέρνησης, ήταν μια δοκιμή για το αν παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν να ξεκινήσουν ξανά. «Θα είναι ασφαλέστερο να είσαι στο Παλάου Σαν Ζόρντι από το να περπατάς στο δρόμο», δήλωσε στο Reuters το Σάββατο ο συνδιοργανωτής της συναυλίας, Ζόρντι Χερερουέλα.
Τα τεστ πριν από τη συναυλία έγιναν σε τρεις τοποθεσίες της Βαρκελώνης και πραγματοποιήθηκαν από 80 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό. Μέχρι το μεσημέρι, τρία από τα 2.400 άτομα που είχαν ήδη εξεταστεί βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό και ένα είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα, δήλωσε ο δρ Ζοζέπ Μαρία Λίμπρε, γιατρός που επέβλεψε τη διεξαγωγή των τεστ. Όπως είναι λογικό, αυτοί δεν μπόρεσαν να παραστούν στη συναυλία και θα τους επιστραφούν τα χρήματα.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους. Τα τεστ και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου. «Πιστεύω ότι σήμερα κάναμε κάτι πραγματικότητα, δηλαδή να δείξουμε στον κόσμο ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής», δήλωσε ο Ραμόν, ένας 49χρονος φαν.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Αν οι Βρετανοί θέλουν να κρατήσουν και να κάνουν κουμάντο στα κομμάτια του Παρθενώνα μπορούν να το κάνουν. Αλλά ας μην προσποιούνται ότι αυτό είναι κάποιο αναμφισβήτητο δικαίωμά τους
Εκατομμύρια Ινδονήσιοι ζουν αντιμέτωποι με πυκνό καπνό και ένα αποπνικτικό, πορτοκαλί νέφος που θυμίζει σκηνικό αποκάλυψης
Ο Τραμπ αρνείται ότι έχει διακόψει την ανταλλαγή πληροφορίων με το Κίεβο
Τι αναφέρουν οι Αρχές
Καταρρέει μέσα σε δευτερόλεπτα
Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία: ανάπτυξη και προκλήσεις
Πίεση στον Τραμπ να τελειώσει τον πόλεμο
H Ευρωπαϊκή Ένωση, η ευρωπαϊκή συνείδηση και οι ευρωβουλευτές που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Ευρωκοινοβούλιο
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.