- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Φόβοι των επιχειρήσεων για χρεοκοπία μετά το lockdown
Το 54% των καταστημάτων ενδυμάτων είναι αντιμέτωπα με τον κίνδυνο χρεοκοπίας ύστερα από 100 ημέρες lockdown
Οι γερμανικές επιχειρήσεις λένε ότι το πασχαλινό lockdown ως τις 18 Απριλίου θα οδηγήσει σε χρεοκοπίες.
Η απόφαση της Γερμανίας να παρατείνει το lockdown λόγω του κορωνοϊού και να κλείσει καταστήματα κατά την περίοδο του καθολικού Πάσχα μπορεί να οδηγήσει περισσότερες επιχειρήσεις στη χρεοκοπία, όπως ανακοίνωσε σήμερα φορέας του κλάδου.
Η ένωση επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου HDE ανέφερε ότι το 54% των καταστημάτων ενδυμάτων είναι αντιμέτωπα με τον κίνδυνο χρεοκοπίας ύστερα από 100 ημέρες lockdown.
«Ύστερα από ένα χρόνο κορωνοϊού, η κατάσταση για πολλούς λιανεμπόρους είναι απελπιστική. Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα επιβίωσης από αυτή την κρίση οικονομικά», ανέφερε ο πρόεδρος του HDE Στέφαν Γκεντ.
Ύστερα από συνομιλίες που κράτησαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα παρατείνει το lockdown της έως τις 18 Απριλίου και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν όσο τον δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές επαφές για πέντε ημέρες από την 1η Απριλίου.
Τα νέα κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7.485 σήμερα στα 2,674 εκατ., ενώ καταγράφηκαν ακόμα 250 θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 74.964. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 τις τελευταίες επτά ημέρες σε 108 από 107 χθες.
Ο Γκεντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με στενόμυαλο τρόπο καθώς επικεντρώνεται μόνο στον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 ανθρώπους, αντί να σε άλλες μετρήσεις και στα πολλά μέτρα που λαμβάνονται από τους λιανεμπόρους για να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης κατά τις αγορές των καταναλωτών.
Η γερμανική ένωση τουρισμού δήλωσε απογοητευμένη με τις νέες αποφάσεις, λέγοντας ότι είναι ακατανόητο να επιτρέπονται οι διακοπές στη Μεσόγειο και να απαγορεύονται οι εγχώριες μετακινήσεις.
«Δεν μπορείς απλά να το δικαιολογήσεις αυτό πλέον σοβαρά», δήλωσε ο αναπληρωτής διευντής της ένωσης Ντιρκ Ντούνκελμπεργκ στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR, προσθέτοντας ότι πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο δεν θα επιβιώσουν από το παρατεταμένο lockdown.
Η ένωση εμπόρων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ZDK επίσης καταφέρθηκε κατά της παράτασης και της αυστηροποίησης του lockdown και προειδοποίησε για κύμα χρεοκοπιών.
«Εάν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων δεν συνεισφέρουν πρακτικά τίποτα στις μολύνσεις, πώς υποτίθεται ότι το κλείσιμό τους θα βοηθήσει να περιοριστεί ο ιός;» αναρωτήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ZDK Γιούργκεν Καρπίνσκι στις εφημερίδες του Funke Mediengruppe.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Τα 5 «καμπανάκια» για το μέλλον της Συμμαχίας
Η οργάνωση απορρίπτει τους πολιτικούς συμβιβασμούς που οδήγησαν στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής
Ξεκίνησε η δίκη για την τρομοκρατική απειλή που οδήγησε στην ακύρωση εμφανίσεων στη Βιέννη
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Ο Γερμανός καγκελάριος ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να προστατεύσουν τον μονάρχη από δημόσιες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου
Η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Γιατί αεροπορική εταιρεία προχωρά σε αυτή τη «λύση»;
Συνολικά επτά ύποπτοι συνελήφθησαν, ενώ έξι ακόμη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.