Κοσμος

Έλληνες ναυτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλοίο στην Κίνα

Εδώ και 15 μήνες - Τι αναφέρει η ΠΕΠΕΝ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλοίο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Πλοίο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © Pixabay

Σε πλοίο ανοικτά της Κίνας παραμένουν εγκλωβισμένοι 9 Έλληνες ναυτικοί επί 15 μήνες, όπως γνωστοποιεί η ΠΕΠΕΝ σε ανακοίνωσή της.

Έκκληση προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του για τους 9 Έλληνες ναυτικούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο «Angelic Power» στην Κίνα, απευθύνει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Κίνας. Οι Έλληνες ναυτικοί είναι εγκλωβισμένοι εδώ και 15 μήνες.

Όπως αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, οι διαφορές μεταξύ των διαχειριστριών εταιρειών του πλοίου και των τραπεζών έχουν οδηγήσει τους 22 ναυτικούς που εργάζονται σε αυτό (μεταξύ των οποίων και 9 Έλληνες) σε πολύμηνο εγκλωβισμό επί του πλοίου. Επίσης, τονίζει ότι πολλά από τα μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, χωρίς η εταιρεία και οι τοπικές αρχές να τους παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το ναυτεργατικό σωματείο καλεί επίσης την ελληνική πρεσβεία στη Σαγκάη, να διασφαλίσει επειγόντως την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ναυτικούς του πλοίου που έχουν προβλήματα υγείας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές από το Υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινήσει τις διαδικασίες προς τις διαχειρίστριες εταιρείες του πλοίου για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων ναυτικών, ενώ στην υπόθεση έχει παρέμβει και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Σημειώνεται πως το πλοίο έφθασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020 -προκειμένου να ξεφορτώσει φορτίο με κάρβουνο- προερχόμενο από την Ινδονησία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ