Κοσμος

ΗΠΑ: Δεν μετανιώνει ο Μπάιντεν που είπε «φονιά» τον Πούτιν

Η ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο και η πρόταση από τον Ρώσο πρόεδρο να συνομιλήσουν ζωντανά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον Ρώσο πρόεδρο να ζητά live συνομιλία μαζί του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που χαρακτήρισε «φονιά» τον Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι «ένας φονιάς» και προειδοποίησε πως «θα υποστεί τις συνέπειες».

Η Ψάκι τόνισε πως ο Μπάιντεν δεν έχει μετανιώσει καθόλου, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά πόσον ο Αμερικανός πρόεδρος ανησυχεί ότι αυτές του οι δηλώσεις θα κλιμακώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας. Από τη μεριά του, πάντως, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχήθηκε στον Μπάιντεν να είναι υγιής.

Πρόταση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε Τζο Μπάιντεν να τα πουν «ζωντανά»

Εν τω μεταξύ, ο Πούτιν πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, συνομιλίες, αλλά υπό τον όρο ότι θα γίνουν «σε ζωντανή μετάδοση».

«Θέλω να προτείνω στον πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε να συνομιλούμε, αλλά υπό τον όρο ότι θα το κάνουμε αυτό σε ζωντανή μετάδοση, όπως λένε on-line. Αλλά χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά σε απευθείας ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-1»

Πρότεινε μάλιστα η απευθείας αυτή συνομιλία να γίνει αύριο 19 Μαρτίου ή τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. «Δεν θα έβαζα το θέμα αυτό στις καλένδες, το Σαββατοκύριακο θέλω να πάω στην ταϊγκά (πυκνό δάσος με κωνοφόρα δέντρα), να ξεκουραστώ λιγάκι, και έτσι θα μπορούσα ή αύριο ή ας πούμε τη Δευτέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Και πρόσθεσε: «Παρακαλώ, είμαστε έτοιμοι οποιαδήποτε χρονική στιγμή που εξυπηρετεί την αμερικανική πλευρά και αυτήν την στιγμή είμαι έτοιμος να δώσω τη σχετική εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών».

Απαντώντας στο ερώτημα, αν προτίθεται να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Μπάιντεν, ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Για να μην πικάρουμε ο ένας τον άλλον ερήμην, πρέπει να συνεχίσουμε τις σχέσεις».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις