Κοσμος

Ρωσία για Μπάιντεν: Δεν επιθυμεί βελτίωση στις σχέσεις με τη χώρα

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι καλεί τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ για έκτακτες διαβουλεύσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρωσία: Πώς σχολίασε το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πολύ κακές» και πρωτόγνωρες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τις δηλώσεις που έκανε εχθές ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά τις οποίες αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φονιά».

«Οι δηλώσεις αυτές του Αμερικανού προέδρου είναι πολύ κακές. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τη χώρα μας», είπε ο Πεσκόφ και προσέθεσε: «Και πλέον ξεκινάμε από αυτή την αρχή». 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Τετάρτη από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, απάντησε «ναι», όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν είναι φονιάς και προσέθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ψυχή και δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει το τίμημα για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Μετά τη συνέντευξη Μπάιντεν, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι καλεί τον πρεσβευτή της στις ΗΠΑ για έκτακτες διαβουλεύσεις για το μέλλον των ρωσοαμερικανικών σχέσεων. Ο πρεσβευτής, Ανατόλι Αντόνοφ, πρόκειται να αναχωρήσει το Σάββατο από τις ΗΠΑ. «Ο πρεσβευτής εκλήθη στη Ρωσία για διαβουλεύσεις, για την επανεξέταση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων». 

Η Ρωσία θα εξετάσει την προσέγγισή της στις διμερείς σχέσεις. «Η προσέγγισή μας θα εξεταστεί και μέσω των διαβουλεύσεων με τον πρεσβευτή μας που εκλήθη στη Μόσχα», κατέληξε ο Πεσκόφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ