Κοσμος

Ευρωβουλή: Συζητείται η άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη, Γιάννη Λαγού

Έφτασε συνοδευόμενος από τον νομικό του εκπρόσωπο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός
Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Γιάννης Λαγός: Συζητείται στην Ευρωβουλή η άρση ασυλίας του καταδικασμένου χρυσαυγίτη - Άλλαξε η εισηγήτρια της διαδικασίας.

O χρυσαυγίτης, Γιάννης Λαγός, έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/3) στην Ευρωβουλή, συνοδευόμενος από τον νομικό του εκπρόσωπο, προκειμένου να παραστεί στην ακρόαση επί της άρσης ασυλίας του.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αύριο Πέμπτη, θα διεξαχθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Η υπόθεση αναμένεται να φθάσει στην Ολομέλεια, όπου θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία, τον Μάιο. Αν αρθεί η ασυλία του Γιάννη Λαγού, θα ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Λαγός υπήρξε κεντρικό πρόσωπο σε πολλές αιματηρές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.

 

Η Μαρί Τουσέ εισηγήτρια της διαδικασίας άρσης της ασυλίας Λαγού 

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μαρί Τουσέ, έχει αναλάβει εισηγήτρια στην διαδικασία άρσης της ασυλίας του καταδικασμένου στη δίκη της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού.

Η μέχρι χθες εισηγήτρια, Μανόν Ομπρί, επέλεξε να παραδώσει τον φάκελο, προκειμένου η υπόθεση να προχωρήσει γρήγορα και να μην δώσει την ευκαιρία στον Γ. Λαγό να εκμεταλλευτεί παλαιότερες δηλώσεις της προκειμένου να καθυστερήσει ή και να αμφισβητήσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία του. «Ο ευρωβουλευτής Λάγος αμφισβήτησε την αμεροληψία μου βάσει προηγούμενων δηλώσεών μου που αντικατοπτρίζουν την ακλόνητη δέσμευσή μου ενάντια στην ακροδεξιά και τις νεοναζιστικές αναβιώσεις της στην Ελλάδα. Δεν μετανιώνω για αυτές τις δηλώσεις: μαρτυρούν τη μακρά πάλη μου ενάντια στην ακροδεξιά. Ωστόσο, ο ευρωβουλευτής Λάγος θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αμφισβητήσει, σε διαδικαστικό επίπεδο, την τελική απόφαση του Κοινοβουλίου σχετικά με την ασυλία του» είχε δηλώσει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Μανόν Ομπρί.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια και 8 μήνες κάθειρξη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ