Κοσμος

Άγνωστοι βανδάλισαν το έργο του Μπάνκσι, «Απόδραση»

Το έργο βρίσκεται σε τοίχο φυλακής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το έργο του Banksy «Απόδραση»
Το έργο του Banksy «Απόδραση» © EPA / JOSHUA BRATT

Μπάνκσι: Άγνωστοι βανδάλισαν με κόκκινη μπογιά το έργο του «Απόδραση» - Τι έγραψαν και γιατί παραπέμπει στη διαμάχη του με νεκρό καλλιτέχνη δρόμου.

Το έργο του γνωστού καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι, «Απόδραση», βανδαλίστηκε από αγνώστους με κόκκινη μπογιά. 

Ο Μπάνκσι είχε ζωγραφίσει πάνω στον τοίχο της πρώην φυλακής του Ρέντινγκ την 1η Μαρτίου, την εικόνα ενός φυλακισμένου να κατεβαίνει τον τούβλινο τοίχο με ένα σχοινί φτιαγμένο από χαρτί που ξετυλίγεται από μια γραφομηχανή. Πιστεύεται ότι ο εικονιζόμενος φυλακισμένος είναι ο Όσκαρ Ουάιλντ. Άγνωστοι κάλυψαν με κόκκινη μπογιά τη γραφομηχανή και έγραψαν από κάτω «Team Robbo».

Σύμφωνα με το BBC, η υπογραφή θεωρείται ότι αναφέρεται στον καλλιτέχνη δρόμου King Robbo, με τον οποίο ο Μπάνκσι ήταν σε μακρόχρονη αντιδικία πριν από τον θάνατο του King Robbo το 2014. Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο καλλιτεχνών ξεκίνησε το 2009 όταν η Μπάνκσι ζωγράφισε μια από τις ετικέτες του Robbo δίπλα στο Regent's Canal στο Camden, που χρονολογείται από το 1985.

Η φυλακή του Ρέντινγκ στο Μπέρκσαϊρ έκλεισε το 2013 και από τότε υπάρχει έντονη δημόσια διαμάχη για το τι θα απογίνουν η έκταση και τα κτίρια. Γνωστοί καλλιτέχνες έχουν τοποθετηθεί υπέρ της μετατροπής τους σε κέντρο τεχνών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ