- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία - AstraZeneca: Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο
Δανία και Νορβηγία σταμάτησαν προσωρινά τη χρήση του
Η Γαλλία συνεχίζει κανονικά να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς «τα οφέλη είναι υψηλότερα από τους κινδύνους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Δεν υπάρχει κάνενας λόγος για να σταματήσει η Γαλλία να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.
«Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca είναι υψηλότερα από τους κινδύνους», επεσήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Δανία και Νορβηγία έχουν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων στο αίμα πολιτών που εμβολιάστηκαν. Το ίδιο αποφάσισε και η Ισλανδία. Ο Βεράν πρόσθεσε πως η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει εμβολιάσει εκατομμύρια ανθρώπους με το εμβόλιο της AstraZeneca, συστήνει τη συνέχιση των εμβολιασμών με αυτό και δεν έχει αναφέρει ευρείας κλίμακας κινδύνους που να σχετίζονται με το εμβόλιο.
Γαλλία για εμβόλιο AstraZeneca - Πόσοι Ευρωπαίοι έχουν εμφανίσει σοβαρές παρενέργειες
Νευρολόγος στο επάγγελμα ο Γάλλος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι για περίπου 5 εκατομμύρια Ευρωπαίους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, περίπου 30 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα πήξης στο αίμα.
«Εξετάζουμε συστηματικά κάθε περιστατικό που δηλώνεται με ανεπιθύμητες, σοβαρές, παρενέργειες… Κάθε περιστατικό αναλύεται για αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως ταυτοποιηθεί» υπογράμμισε ο Βεράν.
Και πρόσθεσε: «Αν η κατάσταση εξελιχθεί, εμείς θα λάβουμε αποφάσεις, όμως σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει λόγος να αναστείλουμε τον εμβολιασμό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μορφή τεστ σάλιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.