- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία - AstraZeneca: Συνεχίζει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο
Δανία και Νορβηγία σταμάτησαν προσωρινά τη χρήση του
Η Γαλλία συνεχίζει κανονικά να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς «τα οφέλη είναι υψηλότερα από τους κινδύνους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
Δεν υπάρχει κάνενας λόγος για να σταματήσει η Γαλλία να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.
«Τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca είναι υψηλότερα από τους κινδύνους», επεσήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης της κυβέρνησης σχετικά με τον κορωνοϊό. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση έρχεται μετά την ανακοίνωση του ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
Ο Γάλλος υπουργός Υγείας σημείωσε ότι οι έρευνες συνεχίζονται στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Δανία και Νορβηγία έχουν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τα περιστατικά εμφάνισης θρόμβων στο αίμα πολιτών που εμβολιάστηκαν. Το ίδιο αποφάσισε και η Ισλανδία. Ο Βεράν πρόσθεσε πως η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει εμβολιάσει εκατομμύρια ανθρώπους με το εμβόλιο της AstraZeneca, συστήνει τη συνέχιση των εμβολιασμών με αυτό και δεν έχει αναφέρει ευρείας κλίμακας κινδύνους που να σχετίζονται με το εμβόλιο.
Γαλλία για εμβόλιο AstraZeneca - Πόσοι Ευρωπαίοι έχουν εμφανίσει σοβαρές παρενέργειες
Νευρολόγος στο επάγγελμα ο Γάλλος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι για περίπου 5 εκατομμύρια Ευρωπαίους που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, περίπου 30 άνθρωποι εμφάνισαν προβλήματα πήξης στο αίμα.
«Εξετάζουμε συστηματικά κάθε περιστατικό που δηλώνεται με ανεπιθύμητες, σοβαρές, παρενέργειες… Κάθε περιστατικό αναλύεται για αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επισήμως ταυτοποιηθεί» υπογράμμισε ο Βεράν.
Και πρόσθεσε: «Αν η κατάσταση εξελιχθεί, εμείς θα λάβουμε αποφάσεις, όμως σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει λόγος να αναστείλουμε τον εμβολιασμό».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
Το Νέο Δελχί «υποστηρίζει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια για τον σκοπό αυτό»
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιος είναι ο Γιόργκεν Φένεκ
Έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος μέχρι και την ημέρα της κηδείας
Γιατί ανησυχούν οι αγορές
Τα βαγόνια ευτυχώς σταμάτησαν σε σημείο όπου δεν βρίσκονται σε ανάποδη θέση
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.