Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ πουλάει παραθαλάσσια έπαυλη στο Παλμ Μπιτς

Τιμή 49 εκατομμύρια δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς
© BackGrid

Μια από τις μεσιτικές εταιρείες του Ντόναλντ Τραμπ και της οικογένειάς του πουλάει παραλιακή κατοικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Παλμ Μπιτς

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ μένουν στην σούπερ-έπαυλη Mar-a-Lago, που χτίστηκε στη δεκαετία του 1920 και που ο πρώην πρόεδρος μετέτρεψε σε ιδιωτική λέσχη γκολφ στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η παρουσία του πρώην προέδρου στην περιοχή αυτή του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα ανέβασε τις τιμές των ακινήτων σε υψηλά επίπεδα.

Μια από τις μεσιτικές εταιρείες του Ντόναλντ Τραμπ και της οικογένειάς του πουλάει παραλιακή κατοικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Παλμ Μπιτς, στην ανατολική ακτή της Φλόριντα, έναντι 49 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κτήμα βρίσκεται δίπλα στη θερινή κατοικία της οικογένειας, το Mar-a-Lago, όπου ο πρώην πρόεδρος περνούσε τα Σαββατοκύριακα και όπου τώρα περνάει ολόκληρη την εβδομάδα. Ο αγοραστής θα έχει πρόσβαση στο γκολφ κλαμπ στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι ιδιοκτήτες του δρόμου.

Πρόκειται για έπαυλη σχεδόν 1.000 τ.μ. -οκτώ υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, αίθριο, πισίνα- με θέα στον ωκεανό που η αδελφή του Ντόναλντ Τραμπ είχε αγοράσει το 2004 έναντι 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Χτισμένο το 1956, το διώροφο σπίτι θεωρείται αρχιτεκτόνημα «στιλ Βερμούδων», αλλά από τότε έχει ανακαινιστεί με αποτέλεσμα να έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας «Δυτικές Ινδίες».

Έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς
© BackGrid

Τους τελευταίους μήνες, η οικογένεια ακολούθησε τον πρώην πρόεδρο από την Ουάσιγκτον στη Φλόριντα. Ο Τζάρεντ Κούσνερ και η Ιβάνκα αγόρασαν καινούργιο σπίτι στο νησί υψηλής ασφαλείας της Φλόριντα, το Indian Creek, γνωστό ως Bunker των δισεκατομμυριούχων. Το Indian Creek βρίσκεται κοντά στο Μαϊάμι και θεωρείται ένα από τα ακριβότερα μέρη στον κόσμο.

Η αγγελία για την πώληση δεν αναφέρει τον Τραμπ: περιγράφει την ιδιοκτησία ως «ένα γνωστό και πολύ σημαντικό κτήμα μπροστά στον ωκεανό» που θα είναι διαθέσιμο στα τέλη της άνοιξης και το οποίο θα αποφέρει ενοίκιο 100.000 δολάρια μηνιαίως σε περίπτωση που ο καινούργιος ιδιοκτήτης θελήσει να το εκμεταλλευτεί.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ μένουν στην σούπερ-έπαυλη Mar-a-Lago, που χτίστηκε στη δεκαετία του 1920 και που ο πρώην πρόεδρος μετέτρεψε σε ιδιωτική λέαχη γκολφ στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η παρουσία του προέδρου στην περιοχή αυτή του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα ανέβασε τις τιμές των ακινήτων σε στρατοσφαιρικά επίπεδα. Μια ακόμη αιτία της ανόδου των τιμών ήταν ότι η πανδημία έκανε τους αγοραστές ακινήτων πολυτελείας να αναζητήσουν σπίτια με πρόσβαση στη θάλασσα σε ήπια κλίματα ώστε να μπορούν να βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους όλο τον χρόνο. Άλλα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι τα φορολογικά -η Φλόριντα έχει χαμηλότερους φόρους περιουσίας από άλλες πολιτείες- και βεβαίως η εξαιρετική αρχιτεκτονική του Παλμ Μπιτς, η φυσική ομορφιά του τοπίου και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας.  Αν και οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Μπέρνι Σάντερς ετοιμάζουν νομοσχέδιο αύξησης του φόρου ακινήτων των λεγόμενων ultra-millionaires, είναι δύσκολο να ψηφιστεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ