Κοσμος

Βουλή των Αντιπροσώπων: «Πέρασε» εκλογικό νομοσχέδιο με 210 «Ναι»

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κυρίως διακομματικά με 210 «ΝΑΙ» εναντίον 200 «ΟΧΙ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κογκρέσο
Κογκρέσο © EPA

Η Βουλή των Αντιπροσώπων «πέρασε» με 210 «ναι» ένα νομοσχέδιο, που στοχεύει σε εκλογική μεταρρύθμιση.

Εκλογικό νομοσχέδιο, που θα επικαιροποιήσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας «πέρασε» η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Με αυτό θα απαιτείται από τις Πολιτείες να αναθέσουν το καθήκον της αναδιάρθρωσης των περιφερειών σε ανεξάρτητες επιτροπές.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κυρίως διακομματικά με 210 «ΝΑΙ» εναντίον 200 «ΟΧΙ».

Να επισημανθεί πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ένα από τα πολλά που οι Δημοκρατικοί του Σώματος ψηφίζουν νωρίς στο Κογκρέσο για ορισμένες προτεραιότητες που έχουν θέσει με κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως θα υπογράψει το εν λόγω νομοσχέδιο και θα γίνει νόμος του κράτους, όταν περάσει τόσο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και από τη Γερουσία.

Παρόλ' αυτά, στη Γερουσία η κατάσταση είναι περίπλοκη καθώς οι 48 Δημοκρατικοί και οι δύο ανεξάρτητοι θα πρέπει να υποστηριχθούν και από 10 Ρεπουμπλικανούς ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο του filibuster και το νομοσχέδιο να υπερψηφιστεί και εκεί.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερη σημασία φέτος, επειδή το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ είναι έτοιμο να ανατρέψει τα πληθυσμιακά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ανασχεδιάζονται οι χάρτες των περιφερειών με φόντο τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Οι Πολιτείες χρησιμοποιούν διαφορετικά κριτήρια και διαδικασίες για τη σύνταξη των χαρτών, καθώς σε 33 από αυτές τα πολιτειακά νομοθετικά σώματα ελέγχουν τουλάχιστον ένα μέρος της διαδικασίας, σύμφωνα με την Εθνική Διάσκεψη των Πολιτειακών Νομοθετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ