Κοσμος

ΕΜΑ: Στις 11/3 η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Έχει ήδη δώσει τη σχετική άδεια σε Pfizer, Moderna και AstraZeneca

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό - Χορηγείται σε μία δόση
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό - Χορηγείται σε μία δόση © EPA

Την απόφασή του για το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό ανακοινώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 11 Μαρτίου 2021.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει στις 11 Μαρτίου για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανικός Ομοσπονδιακός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το εμβόλιο Johnson & Johnson, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να χαιρετίζει την απόφαση.

 

«Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση θα ανακοινώσει τις συστάσεις της για το εμβόλιο της Janssen για την Covid-19 στις 11 Μαρτίου μετά από ειδική συνεδρίαση» ανέφερε στο Twitter ο ΕΜΑ. Η Janssen-Cilag είναι η ευρωπαϊκή θυγατρική του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού J&J. Σημειώνεται ότι ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι ξεκαθάρισε ότι θα έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson, θέλοντας να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι μονοδοσικό, δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του και -εφόσον εγκριθεί από τον ΕΜΑ- θα γίνει το τέταρτο που θα χρησιμοποιηθεί σε εμβολιασμούς στην Ευρώπη.

Η J&J υπέβαλε το αίτημα έγκρισης του εμβολίου τον Φεβρουάριο και ο ΕΜΑ είχε ανακοινώσει ότι η απόφασή του δεν επρόκειτο να ανακοινωθεί πριν από τα μέσα Μαρτίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ