- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΗΕ: Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι
Τα συμπεράσματα των ειδικών του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Οι ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, βάσει προκαταρκτικών ευρημάτων, θεωρούν ότι η Ρωσία φέρει την ευθύνη για τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι
Η Ρωσία φέρει την ευθύνη βάσει του διεθνούς δικαίου για τη δηλητηρίαση του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσαν σήμερα ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα βάσει προκαταρκτικών ευρημάτων.
«Το συμπέρασμά μας είναι ότι η Ρωσία ευθύνεται για την απόπειρα δηλητηρίασης του Ναβάλνι», δήλωσε η Ανιές Καλαμάρ, Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές, αυθαίρετες και με συνοπτικές διαδικασίες εκτελέσεις σε συνέντευξη Τύπου.
Η απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλνι ήταν μέρος ενός σχεδίου επιθέσεων εναντίον επικριτών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και είχε στόχο να στείλει «απειλητική προειδοποίηση» για την καταστολή των διαφωνούντων, αναφέρουν σε ανακοίνωση Ειδική Εισηγήτρια Ανιές Καλαμάρ και η Ιρέν Χαν, Ειδική Εισηγήτρια για την προώθηση και την προστασία της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης.
Ο Ναβάλνι ασθένησε όταν ήταν στη Σιβηρία τον περασμένο Αύγουστο και ταξίδεψε αεροπορικώς στη Γερμανία, όπου εργαστήρια βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία της δηλητηρίασής του με Νοβιτσόκ, έναν απαγορευμένο νευροτοξικό παράγοντα.
Η Ρωσία αρνείται οποιοδήποτε ρόλο στην ασθένεια του Ναβάλνι και δηλώνει ότι δεν έχει δει αποδείξεις πως ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε. Σε ανακοίνωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία ελπίζει πως η παρέμβαση των εισηγητριών του ΟΗΕ θα ωθήσει τη Γερμανία να δημοσιοποιήσει στοιχεία τα οποία η Μόσχα κατηγορεί το Βερολίνο ότι αποκρύβει.
«Συμμεριζόμαστε το ενδιαφέρον να μάθουμε την αλήθεια για το περιστατικό αυτό», δήλωσε η Ζαχάροβα στο Reuters.
Η Καλαμάρ και Χαν δημοσιοποίησαν επίσης το κείμενο επιστολής της 30ης Δεκεμβρίου προς τις ρωσικές αρχές που αναφέρει ότι εάν οι ισχυρισμοί επιβεβαιωθούν, Ρώσοι αξιωματούχοι ενδέχεται να υπόκεινται σε ποινική ευθύνη για την εντολή απόπειρας δολοφονίας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επίμαχη εικόνα είχε τραβηχτεί σε κινηματογραφική προβολή στο Λας Βέγκας
Η Συρία είναι το πιο επικίνδυνο μέτωπο
Το νομικό εμπόδιο για μόνιμη επιστροφή
Τρίτη καταδίκη για παρόμοιο αδίκημα
Διαμαρτυρόμενοι για το χοιρινό που σερβίρει το μαγαζί
Αντιδράσεις για την ελευθερία του Τύπου
Πώς λειτουργεί το κόλπο
«Τα πυρομαχικά δεν μπορεί να αποθηκεύονται κοντά σε κατοικίες» δηλώνει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Το σπίτι που νοίκιασε και η έρευνα για τον Άντριου
Υπήρξε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ και υπέρμαχος της αυστηρής εφαρμογής της μεταναστευτικής νομοθεσίας στις ΗΠΑ
Έχει φανατικό κοινό στον χώρο της μόδας
«Άξιζε τον κόπο» υποστήριξε στους αστυνομικούς
Γιατί άδειασαν οι αποθήκες και γιατί είναι πιο ευάλωτη η δυτική Ευρώπη
Η ανάρτηση στο Truth Social για το παρασκήνιο της συμφωνίας
Ανείπωτη τραγωδία μετά τις φονικές πλημμύρες
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.