- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέξας: Αγωγή 100 εκ. για τον θάνατο 11χρονου στο κύμα ψύχους
Την αγωγή κατέθεσε η μητέρα του αγοριού κατά δύο εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας
ΗΠΑ: Μια μητέρα, ο 11χρονος γιος της οποίας πέθανε στο κύμα ψύχους στο Τέξας, κατέθεσε μήνυση για 100 εκατομμύρια δολάρια
Η μητέρα ενός 11χρονου αγοριού, που πέθανε, αφότου κόπηκε το ρεύμα και η θέρμανση στο τροχόσπιτό τους στο Τέξας, κατά τη διάρκεια του κύματος ψύχους της περασμένης εβδομάδας, κατέθεσε μήνυση αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από δύο εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, κατηγορώντας τις για σοβαρή αμέλεια.
Η Μαρία Πινέντα καταγγέλλει ότι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ERCOT και Entergy Corps ευθύνονται για τον θάνατο του γιου της Κρίστιαν, που βρέθηκε χωρίς της αισθήσεις του το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου στο τροχόσπιτό τους, όπου κοιμόταν στο ίδιο κρεβάτι με τον 3χρονο αδελφό του.
Περισσότερα από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στο Τέξας βρέθηκαν «στο σκοτάδι» και τουλάχιστον 20 πέθαναν αφότου χιονοθύελλα έπληξε την Πολιτεία την περασμένη εβδομάδα, βυθίζοντας τον υδράργυρο πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Στη μήνυση που κατατέθηκε το Σάββατο αναφέρεται ότι οι εναγόμενοι αγνόησαν τις συστάσεις της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ενέργειας, μετά το κύμα ψύχους του 2011, να προετοιμάσουν για τον χειμώνα το δίκτυο ενέργειας και πιάστηκαν «απόλυτα απροετοίμαστοι», όταν το δίκτυο κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.
Ο Κρίστιαν πέθανε από το κρύο, «διότι το δίκτυο δεν αποτελούσε προτεραιότητα και οι πάροχοι ενέργειας έλαβαν αποφάσεις με γνώμονα το κέρδος», σημειώνεται στο έγγραφο, που κατατέθηκε στο δικαστήριο της κομητείας Τζέφερσον.
Η οικογένεια ζει στο Κονρόε του Τέξας, ένα προάστιο του Χιούστον.
Ο δικηγόρος της Πινέντα Τόνι Μπάζμπι είπε στο ABC News ότι εκπροσωπεί επτά οικογένειες, που έχασαν δικούς τους την επομένη της καταιγίδας και σχεδιάζονται νέες μηνύσεις σε βάρος εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας. Στον Κρίστιαν διεξάγεται νεκροψία νεκροτομή, μετέδωσε το ABC News.
H ERCOT, ένας συνεταιρισμός που είναι υπεύθυνος για το 90% του ηλεκτρικού ρεύματος του Τέξας, δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.
Εκπρόσωπος της Entergy, που αρνήθηκε να σχολιάσει τη μήνυση, δήλωσε: «Λυπούμαστε βαθιά για την απώλεια ζωών στην κοινότητά μας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.