Κοσμος

Μετανάστης εντοπίστηκε ζωντανός σε σάκο με τοξικά απόβλητα

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Μελίγια, τον ισπανικό θύλακα στο Μαρόκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μελίγια, ισπανικός θύλακας στο Μαρόκο: Μετανάστες εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κοντέινερ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Μελίγια, ισπανικός θύλακας στο Μαρόκο: Μετανάστες εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη κοντέινερ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA/Spanish Civil Guard

Μέσα σε σάκο με τοξικά απόβλητα εντόπισαν ζωντανό έναν μετανάστη τελωνειακοί υπάλληλοι στη Μελίγια, τον ισπανικό θύλακα στο Μαρόκο.

Ανακοινώσεις για τον μετανάστη που βρέθηκε ζωντανός μέσα σε σάκο γεμάτο τοξικά απόβλητα στη Μελίγια, τον ισπανικό θύλακα στο Μαρόκο, έκανε η ισπανική χωροφυλακή.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 και λεπτομέρειες δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Βρισκόταν στο εσωτερικό ενός πλαστικού σάκου που ήταν κλεισμένος σφιχτά και περιείχε τέφρα κονιοποιημένου καυσίμου από κλίβανο αποτέφρωσης -υλικό το οποίο θεωρείται τοξικό και βρίσκεται στον ευρωπαϊκό κατάλογο τοξικών αποβλήτων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Το πρώτο πράγμα που αντίκρισε ο τελωνειακός υπάλληλος ήταν το «ακίνητο πόδι ενός ανθρώπου». Όταν απομακρύνθηκε ο άνθρωπος από τον σάκο με την τέφρα, ξαναβρήκε τις αισθήσεις του.

Συνολικά, 41 μετανάστες που προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε πλωτά μέσα για να εισέλθουν στην Ισπανία, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγά και άλλα οχήματα στο λιμάνι. Ορισμένοι κρύβονταν μέσα σε κοντέινερ γεμάτα μπουκάλια και άλλα γυάλινα αντικείμενα που προορίζονταν για ανακύκλωση, μαζί «με πολλά σπασμένα γυαλιά».

Το 2020, 41.861 μετανάστες έφθασαν στην Ισπανία διά θαλάσσης ή διά ξηράς, αριθμός αυξημένος κατά 29% σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η ισπανική χωροφυλακή.

Περισσότεροι από τους μισούς, έφθασαν με πρόχειρα πλεούμενα στα Κανάρια Νησιά(23.023 άνθρωποι).

Μελίγια, ο ισπανικός θύλακας στο Μαρόκο με τους μεταλλικούς φράχτες για τους μετανάστες
Μελίγια, ο ισπανικός θύλακας στο Μαρόκο με τους μεταλλικούς φράχτες για τους μετανάστες © EPA/BLASCO DE AVELLANEDA

Περίπου 1.500 μετανάστες έφθασαν το 2020 στη Μελίγια. Η Μελίγια, όπως και ο άλλος ισπανικός θύλακος, η Θέουτα, αποτελούν τα μοναδικά χερσαία σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αφρική. Σε μεγάλο μέρος των δύο πόλεων έχουν σηκωθεί μεταλλικοί φράχτες και έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ