Κοσμος

Σαν Φρανσίσκο: Πήραν «σηκωτό» βικτοριανό σπίτι για να το σώσουν

Η κατοικία, ηλικίας 139 ετών, τοποθετήθηκε πάνω σε νταλίκα - Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαν Φρανσίσκο: Βικτοριανή κατοικία, ηλικίας 139 ετών, μεταφέρθηκε με φορτηγό 7 τετράγωνα πιο πέρα για να μην κατεδαφιστεί
Σαν Φρανσίσκο: Βικτοριανή κατοικία, ηλικίας 139 ετών, μεταφέρθηκε με φορτηγό 7 τετράγωνα πιο πέρα για να μην κατεδαφιστεί © YouTube/The Sun

Στο Σαν Φρανσίσκο μηχανικοί τοποθέτησαν πάνω σε νταλίκα βικτοριανή κατοικία, ηλικίας 139 ετών, και τη μετέφεραν 7 τετράγωνα πιο πέρα.

Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός, αναφέρει το λαϊκό ρητό, μόνο που στην περίπτωση του Σαν Φρανσίσκο κομβικό ρόλο έπαιξε ο μηχανικός που άναψε το... πράσινο φως για να γίνει η μεταφορά.

Η βικτοριανή κατοικία στεκόταν στη θέση της τα τελευταία 139 χρόνια. Με εμβαδό 465 τ.μ ήταν ένα από τα κτίρια που ξεχώριζαν στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Το σπίτι τοποθετήθηκε με προσοχή πάνω σε ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό και μετακινήθηκε 7 τετράγωνα πιο πέρα: Από την Franklin Street στην Fulton Street. Η εντυπωσιακή επιχείρηση καταγράφηκε από πολίτες και αμερικανικά ΜΜΕ, με εντυπωσιακές εικόνες να γεμίζουν τα social media.

Η μετακίνηση της βικτοριανής κατοικίας έγινε με ρυμουλκό - νταλίκα. Το οικόπεδο πουλήθηκε σε μεσίτη ακινήτων, ο οποίος σκοπεύει να υψώσει ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Το γεγονός, όμως, ότι το συγκεκριμένο σπίτι αποτελεί χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό σχέδιο μιας εποχής που έχει παρέλθει, αλλά είναι σημαντικό να διατηρούνται ορισμένα σημεία αναφοράς της για να τη θυμίζουν, αποτέλεσε το «διαβατήριο» για να μετακινηθεί σε άλλο σημείο του Σαν Φρανσίσκο και να μην καταστραφεί.

«Δεν βλέπει ο καθένας ένα βικτοριανό σπίτι, ηλικίας 140 ετών, να μετακινείται σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο. Το σπίτι μεταφέρθηκε από τη μια οδό στην άλλη» έγραψε δημοσιογράφος της San Francisco Chronicle στα social media, γνωστοποιώντας ότι για να ξεκινήσει η επιχείρηση χρειάστηκε να εξασφαλιστεί η άδεια από τουλάχιστον 15 διαφορετικές υπηρεσίες της πόλης, ενώ κατά διαστήματα εργάτες έπρεπε να προχωρούν σε κλάδεμα δέντρων για να μπορέσει να περάσει το ακίνητο.

Η επιχείρηση για τη μεταφορά της βικτοριανής κατοικίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2021. «Πραγματικά απίστευτο. Ένα βικτοριανό σπίτι στο Σαν Φρανσίσκο μεταφέρεται μέσα στον δρόμο» έγραψε ο ανταποκριτής του BBC στην περιοχή, την ώρα που η αστυνομία είχε προχωρήσει στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «The Sun».

139-year-old San Francisco Victorian home is moved by truck 7 blocks to a new location

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ