Κοσμος

Πριγκίπισα Λατίφα: Η πρεσβεία ΗΑΕ απάντησε πού βρίσκεται

Τι αναφέρει η γραπτή ενημέρωση - Η Ύπατη Αρμοστεία ζήτησε αποδείξεις ότι είναι ζωντανή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι είναι ζωντανή και «λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της».

Επίσημη θέση για το πού βρίσκεται η πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι πήραν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Η πρεσβεία των ΗΑΕ στο Λονδίνο διαβεβαίωσε, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, ότι η κόρη του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ «λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της» και η «κατάστασή της βελτιώνεται».

Σε βίντεο - ντοκουμέντο που δημοσίευσε το BBC, η πριγκίπισσα Λατίφα ανέφερε ότι είναι όμηρος από τον πατέρα της, τον σεΐχη του Ντουμπάι, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι βρίσκεται σε μια βίλα - φυλακή που φρουρείται από αστυνομικούς. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ζήτησε αποδείξεις ότι είναι ζωντανή.

«Η οικογένειά της επιβεβαίωσε πως η υψηλότητά της λαμβάνει φροντίδα στο σπίτι της, με τη στήριξη της οικογένειάς της και επαγγελματιών υγείας. Η κατάστασή της συνεχίζει να βελτιώνεται και ελπίζουμε πως θα επιστρέψει στη δημόσια ζωή εν ευθέτω χρόνω», επεσήμανε η πρεσβεία, απαντώντας στη δημοσίευση από το BBC του βίντεο, στο οποίο η πριγκίπισσα εκφράζει φόβους για τη ζωή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κάλυψη του θέματος από τα ΜΜΕ δεν «ανταποκρίνεται στην υφιστάμενη κατάσταση» της Λατίφα.

Ύπατη Αρμοστεία για πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι - Εντείνεται η ανησυχία για την τύχη της

Νωρίτερα, από τη Γενεύη, η Λιζ Θρόσελ, η εκπρόσωπος τύπου στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε: «Θέσαμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση υπό το φως του μαγνητοσκοπημένου υλικού που προκαλεί προβληματισμό και που προέκυψε αυτή την εβδομάδα».

Και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για την τρέχουσα κατάσταση της πριγκίπισσας Λατίφα. Δεδομένων των σοβαρών ανησυχιών, ζητήσαμε η απάντηση της κυβέρνησης να θεωρηθεί ζήτημα προτεραιότητας… Θέλουμε πράγματι αποδείξεις ότι είναι ζωντανή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις