Κοσμος

Ανήσυχος ο Στόλτενμπεργκ για τις συνέπειες των S-400 στην Τουρκία

Εκφράζει την ελπίδα ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για «θετικές προσεγγίσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ
Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ © EPA

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, δεν κρύβει την ανησυχία του για την Τουρκία και την κίνησή της να αποκτήσει τελικά τους ρωσικούς S-400.

Tην ανησυχία του για την απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει ρωσικούς S-400 εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των συνομιλιών των υπουργών Αμυνας, ανέφερε ότι το ζήτημα δεν τέθηκε επί τάπητος, ωστόσο σε προηγούμενες συζητήσεις είχε σημειώσει «την πιθανότητα και την ευκαιρία που υπάρχει για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με την παροχή εναλλακτικών συστημάτων».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος αναφερόμενος στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επεσήμανε ότι «υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες», επισημαίνοντας: «Εκεί πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα όπου οι σύμμαχοι μπορούν να αναφέρουν τις διαφορές και τις διαφωνίες τους. Για παράδειγμα έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τις συνέπειες της απόκτησης των S-400».

Γενς Στόλτενμπεργκ, γ.γ. ΝΑΤΟ, για Ανατολική Μεσόγειο: «Ναι, υπάρχουν προβλήματα»

Ο κ. Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο, επίσης, και για διαφορές όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αλλά και πάλι πιστεύω ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να προσπαθήσει να βρει θετικές προσεγγίσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποτροπής «για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο», αλλά και στο γεγονός ότι υπήρξε βοήθεια «στο να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

«Ναι υπάρχουν προβλήματα αλλά το ΝΑΤΟ παρέχει μία πλατφόρμα για να εξετάσει θετικές προσεγγίσεις και τρόπους για την αντιμετώπισή τους» κατέληξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ