Κοσμος

Μπάιντεν για αγωγό Nord Stream-2: Κακή συμφωνία για την Ευρώπη

«Η κυβέρνηση επανεξετάζει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου», δήλωσε η Τζεν Ψάκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν © EPA / Oliver Contreras / POOL

Τζο Μπάιντεν: Η στάση του νέου προέδρου των ΗΠΑ για τον αγωγό Nord Stream 2 και η πρόταση της Μέρκελ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, πιστεύει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι μια κακή συμφωνία για την Ευρώπη και θα αποφασίσει εάν θα υπάρξουν κυρώσεις για να σταματήσει το έργο του αγωγού που ξεκινάει από την Ρωσία και καταλήγει στην Γερμανία. 

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι. Σύμφωνα με την Ψάκι, η κυβέρνηση Μπάιντεν επανεξετάζει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου.

Ο αγωγός έχει μήκος 1.230 χιλιομέτρων και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία. Μάλιστα, υπήρξε πηγή έντονων διατλαντικών τριβών, με την Ουάσινγκτον να υποστηρίζει ότι αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Μόσχα. Η κατασκευή του αγωγού σταμάτησε για έναν χρόνο μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ. 

Η καγκελάριος Μέρκελ φαίνεται ότι επεξεργάζεται πρόταση που θα προσπαθήσει να μειώσει την επιρροή της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, αμβλύνοντας ορισμένες από τις ανησυχίες των ΗΠΑ για το έργο, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και επικαλείται το Bloomberg. Επιπλέον, ο αρμόδιος του CDU για την ενέργεια, Mark Helfrich, σημείωσε σε δηλώσεις του ότι «οι αξιωματούχοι της Γερμανίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες για ένα πακέτο μέτρων που επιδιώκει να ενισχύσει τη σταθερότητα της Ουκρανίας και την ευρωπαϊκή ενεργειακή κυριαρχία». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ