Κοσμος

Γερμανία - Κορωνοϊός: 7 στους 10 φοβούνται για την οικονομία

Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας Covid-19 προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους πολίτες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γερμανία - Κορωνοϊός: Γυναίκα με μάσκα για τον κορωνοϊό και γυαλιά ηλίου
Γερμανία - Κορωνοϊός: Γυναίκα με μάσκα για τον κορωνοϊό και γυαλιά ηλίου © EPA

Το 70% των πολιτών στη Γερμανία ανησυχεί για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού, καθώς το lockdown συνεχίζεται.

Για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας κορωνοϊού ανησυχεί το 70% των πολιτών στη Γερμανία.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια «Έκθεση Ασφάλειας 2021», που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 στο Βερολίνο.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν την ώρα που θεωρείται πιθανή η παράταση του lockdown μέχρι τον Μάρτιο στη Γερμανία. Οι ανησυχίες και οι φόβοι των Γερμανών πολιτών έχουν αλλάξει ριζικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε αντίθεση με πέρυσι δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο ο φόβος του πολέμου, της τρομοκρατίας και της φτώχειας στα γηρατειά.

Από την έκθεση, η οποία συντάσσεται κάθε χρόνο από το ερευνητικό ινστιτούτο Άλενσμπαχ από κοινού με το «Κέντρο Στρατηγικής και Ανώτερης Διοίκησης», προκύπτει επίσης ότι κάθε δεύτερος πολίτης έχει μια αόριστη ανησυχία για νέους, μη συγκεκριμένους, απρόβλεπτους κινδύνους του μέλλοντος.

Όταν ρωτήθηκαν τι τους ανησυχεί αυτήν τη στιγμή, το 51% των συμμετασχόντων στην έρευνα απάντησε «η γενική αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα». Πέρυσι είχε δώσει τέτοια απάντηση περίπου το 32% των ερωτηθέντων.

Εκτός από αυτήν την -αόριστη- ανησυχία, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το ανησυχεί η βία και η εγκληματικότητα. Η κλιματική αλλαγή δεν παίζει πλέον τον ίδιο ρόλο για τους Γερμανούς πολίτες- ίσως επίσης επειδή ο κορονοϊός έχει γίνει ένας σημαντικός νέος παράγοντας ανησυχίας.

Ενώ πέρυσι τον Ιανουάριο ανησυχούσε πολύ για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής το 61% των ερωτηθέντωνπολιτών, φέτος την άποψη αυτή εξέφρασε μόνο το 54% των συμμετασχόντων στην έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ