Κοσμος

EE και Pfizer συμφώνησαν για 300 εκατ. νέες δόσεις από το εμβόλιο

Τι ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός ετοιμάζει το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό
Υγειονομικός ετοιμάζει το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό © EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Επιπλέον 300 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό προβλέπει η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη φαρμακοβιομηχανία.

Επιπλέον 300 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Pfizer εξασφάλισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως μετέδωσε το Reuters, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Pfizer/ΒιοNTech.

Σημειώνεται ότι η αρχική συμφωνία, τον περασμένο Νοέμβριο, προέβλεπε η αμερικανική Pfizer και η γερμανική BioNTech να παραδώσουν στην ΕΕ 300 εκατ. δόσεις από το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Η Κομισιόν ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer στις 21 Δεκεμβρίου 2020, με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν να κάνει λόγο για έναν πολύ καλό τρόπο για να τελειώσει το 2020. Στις 8 Ιανουαρίου 2021 οι δύο πλευρές έφθασαν σε προκαταρκτική συμφωνία για ίδιο αριθμό νέων δόσεων, ενώ εκκρεμούσαν οι όροι στο νέο συμβόλαιο. «Η Επιτροπή ενέκρινε τη νέα σύμβαση σήμερα» ανέφερε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 εκπρόσωπος της Κομισιόν, μιλώντας στο Reuters.

Μέχρι στιγμής ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει τρία εμβόλια κατά του κορωνοϊού: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, το εμβόλιο της Moderna και το εμβόλιο της AstraZeneca. Τα δύο πρώτα λειτουργούν με βάση την τεχνολογία mRNA. Υπενθυμίζεται ότι χώρες στην Ευρώπη έχουν βάλει περιορισμό στο εμβόλιο της AstraZeneca, θέτοντας ηλικιακό όριο για τη χορήγησή του σε πολίτες. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ