Κοσμος

Ισπανία - Κορωνοϊός: Οι νεκροί ξεπέρασαν τις 60.000

9η παγκοσμίως σε συνολικά θύματα της πανδημίας Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ισπανία
Κορωνοϊός στην Ισπανία /© EPA/ENRIC FONTCUBERTA

Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία έσπασαν το «φράγμα» των 60.000, με τις αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό λόγω της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης.

Ολοένα και αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία. Τα συνολικά θύματα της πανδημίας Covid-19 στην ευρωπαϊκή χώρα ξεπέρασαν τις 60.000.

Το Υπουργείο Υγείας στην Ισπανία έδωσε στη δημοσιότητα τον τελευταίο απολογισμό, την ώρα που επικρατεί συναγερμός για τη νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη κορωνοϊού.

Η χώρα, που μετρά 47 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει 60.370 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας και 565 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες.

Επιπλέον, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.883.465, εκ των οποίων 31.596 το τελευταίο 24ωρο.

Αφού επέβαλε την άνοιξη του 2020 μία από τις σκληρότερες καραντίνες παγκοσμίως, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ αρνείται προς το παρόν να επιβάλει εκ νέου ένα τέτοιο μέτρο.

Εκτιμά, αντιθέτως, πως η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, που υιοθετήθηκε τον Οκτώβριο και θα βρίσκεται σε ισχύ έως τον Μάιο, δίνει στις περιοχές, που είναι αρμόδιες για θέματα υγείας, επαρκή εργαλεία για να πολεμήσουν κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας (π.χ. απαγόρευση της κυκλοφορίας, κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, περιορισμούς στις μετακινήσεις κ.α).

Η Ισπανία έχει ήδη χορηγήσει περισσότερες από 1,7 εκατ. δόσεις εμβολίων και σκοπεύει να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της έως το τέλος του καλοκαιριού, έναν στόχο που επιβεβαίωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τα φαρμακευτικά εργαστήρια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ