Κοσμος

Βρετανία-Εμβόλιο: Πάνω από 10 εκ. κάτοικοι έκαναν την πρώτη δόση

Πραγματοποιούνται περίπου 400.000 χορηγήσεις την ημέρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανία: Την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκαναν περισσότεροι από 10 εκατ. κάτοικοι - Ο στόχος του υπουργείου Υγείας.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βρετανία έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. 

Ο Χάνκοκ σημείωσε ότι η Βρετανία έχει ως στόχο να προσφέρει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου έναν εμβόλιο σε όλα τα άτομα άνω των 70 ετών, με προτεραιότητα τις ευάλωτες ομάδες, τους ιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και στο νοσηλευτικό προσωπικό. Ο ρυθμός των εμβολιασμών, με 400.000 χορηγήσεις την ημέρα, τοποθετεί τη Βρετανία πίσω μόνο από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον αριθμό εμβολίων που χορηγούνται ανά 100 άτομα.

Με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει η κυβέρνηση, 10.021.471 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου, ενώ 498.962 και την δεύτερη.

Να σημειωθεί ότι η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε εμβόλια που παρασκεύασαν οι Pfizer/ BioNTech και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με την AstraZeneca, επιτρέποντας στη χώρα να ξεκινήσει νωρίτερα από άλλες χώρες τους εμβολιασμούς. Επιπλέον, έκλεισε συμφωνίες για προμήθειες με τις παρασκευάστριες εταιρείες στις αρχές της ανάπτυξης των εμβολίων, βοηθώντας την να αποφύγει ελλείψεις εφοδιασμών που καθυστερούν τους εμβολιασμούς στην ΕΕ.

Το τελευταίο 24ωρο, 1.322 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο της Covid-19 (1.449 χθες) και επιπλέον 19.202 άτομα διαγνώσθηκαν κορωνοϊό. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ