Κοσμος

Νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ισπανία

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές της ευρωπαϊκής χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη στην Ισπανία - Επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη στην Ισπανία - Επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Συναγερμός στην Ισπανία για τη νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη κορωνοϊού, καθώς επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Η Ισπανία εντόπισε τη δεύτερη γνωστή περίπτωση μόλυνσης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική (νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη).

Το νέο κρούσμα από τη νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη επιβεβαιώθηκε στην Καταλονία στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η ανακοίνωση έγινε μια ημέρα αφότου η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει τα αεροπορικά ταξίδια με τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Καταλονίας Ζοζέπ Μαρία Αργκιμόν δήλωσε πως ο εντοπισμός αυτής της δεύτερης περίπτωσης, μαζί με την εξάπλωση του βρετανικού νέου στελέχους (βρετανική μετάλλαξη κορωνοϊού), «δεν είναι καλά νέα» εν μέσω προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 στην Ισπανία.

Εν τω μεταξύ, στη Μαδρίτη, οι αρχές προειδοποίησαν πως οι μολύνσεις από το πολύ μεταδοτικό βρετανικό νέο στέλεχος αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό, ξεκαθαρίζοντας ότι θα καταστεί πιθανόν το κυρίαρχο στέλεχος σε όλη την περιοχή μέσα σε μερικές εβδομάδες.

«Αυτό σημαίνει μια αλλαγή στους κανόνες του παιχνιδιού και στην προσέγγιση που ακολουθούμε τους τελευταίους μήνες» δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης της περιφέρειας Ιγνάθιο Αγουάδο σε συνέντευξη Τύπου.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας στην Ισπανία ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε 267 μολύνσεις με το βρετανικό στέλεχος σε όλη τη χώρα και πως εξετάζει πολύ περισσότερα δείγματα θετικών στον κορωνοϊό διαγνώσεων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ