Κοσμος

Ισπανία: 10χρονος επιστρέφει σπίτι έπειτα από 11 ημέρες στη ΜΕΘ

Συγκινήθηκαν οι γιατροί του μικρού Ματέο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ισπανίας για 10χρονο που πέρασε 11 ημέρες στη ΜΕΘ. - Τι είπε ο πατέρας του για την περιπέτεια του μικρού.

Γιατρός και νοσηλευτές δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους κατά την έξοδο ενός 10χρονου αγοριού από το νοσοκομείο, μετά από 11 ημέρες μάχης με τον κορωνοϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου στην Ισπανία

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Mancha Centro στο Σιουδάδ Ρεάλ ξέσπασε σε επευφημίες και χειροκροτήματα, όταν ο Ματέο Ρομάν πήρε το πράσινο φως να επιστρέψει στο σπίτι του. Ο μικρός αρκέστηκε να πει: «σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους όσοι μου στέλνατε ευχές, σας αγαπώ όλους», σε δηλώσεις που έκανε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE.

Ο Ματέο ήταν ένα από τα τρία παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στη ΜΕΘ του νοσοκομείο από τον Μάρτιο και η υπόθεσή του έγινε ευρέως γνωστή στην Ισπανία, αφότου μια νοσηλεύτρια ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία της μαζί με εκείνον. Ο πατέρας του Ματέο, Χαβιέρ, ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που υπερέβησαν εαυτούς φροντίζοντας τον 10χρονο: «Του συμπεριφέρθηκαν με πολλή στοργή και μας έδωσαν δύναμη και ελπίδα, όταν τις χρειαζόμασταν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ