Κοσμος

Βρετανία: Αστυνομικοί παραβίασαν το lockdown - Πήγαν για κούρεμα

Εν ώρα υπηρεσίας - 200 λίρες πρόστιμο στον καθένα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Λονδίνο 31 αστυνομικοί παραβίασαν το lockdown και πήγαν για κούρεμα, ενώ είχαν υπηρεσία, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με 200 λίρες πρόστιμο ο καθένας

Εκτενείς αναφορές από βρετανικά ΜΜΕ στην υπόθεση με τους 31 αστυνομικούς στο Λονδίνο που παραβίασαν το lockdown, προκειμένου να πάνε για κούρεμα, εν ώρα υπηρεσίας.

Οι 31 αστυνομικοί τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 200 λιρών ο καθένας, καθώς πήγαν σε κομμωτήριο για να κόψουν τα μαλλιά τους. Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει σε τρίτο καθολικό lockdown για τον κορωνοϊό.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά τις καταγγελίες πολιτών που είδαν τους αστυνομικούς να πηγαίνουν για κούρεμα στον σταθμό Bethnal Green, στο ανατολικό Λονδίνο.

Βάσει των περιορισμών του lockdown στη Μεγάλη Βρετανία, που επιβλήθηκαν στις 5 Ιανουαρίου 2021, τα κομμωτήρια και τα κουρεία βρίσκονται μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι 31 αστυνομικοί, που πήγαν για κούρεμα την περασμένη εβδομάδα, θα πρέπει να τιμωρηθούν με πρόστιμο 200 λιρών.

Παράλληλα, οι δύο από αυτούς που το οργάνωσαν, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος.

«Είναι βαθιά απογοητευτικό και εξοργιστικό ότι αστυνομικοί μου δεν στάθηκαν στο ύψος των προσδοκιών, τηρώντας τους κανονισμούς κατά της Covid-19» δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Μάρκους Μπάρνετ.

Και πρόσθεσε: «Αν και οι αστυνομικοί έκαναν δωρεά χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο πλαίσιο του κουρέματος, αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι πήραν μια πολύ κακή απόφαση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις