Ιταλία: Νεκρή 10χρονη από ασφυξία μετά από «πρόκληση» στο Tik Tok
Οι ιταλικές αρχές μπλοκάρουν την πλατφόρμα σε μικρές ηλικίες
Τραγωδία στην Ιταλία με μια 10χρονη να χάνει τη ζωή της από ασφυξία μετά από «παιχνίδι» - πρόκληση στο Tik Tok.
Τραγική κατάληξη είχε για μια 10χρονη στην Ιταλία ένα «παιχνίδι» - πρόκληση στο Tik Tok. Η ανήλικη πέθανε από ασφυξία, την ώρα που τραβούσε βίντεο στο πλαίσιο μιας πρόκλησης στη διαδικτυακή πλατφόρμα.
Η 10χρονη από το Παλέρμο έδεσε μια ζώνη γύρω από τον λαιμό της, προκειμένου να συμμετάσχει στο Blackout Challenge του Tik Tok.
Οι γονείς βρήκαν το παιδί τους και το μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Η 10χρονη ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Οι τραγικοί γονείς έκαναν δωρεά τα όργανά της.
Η αστυνομία στο Παλέρμο ξεκίνησε έρευνα για το τραγικό συμβάν. Το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κατασχέθηκε, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση σε μηνύματα και συνομιλίες που είχε πριν από τον θάνατό της. Όπως έγινε γνωστό, η ανήλικη Αντονέλα είχε 5 σελίδες σε δύο διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
10χρονη πέθανε από ασφυξία στην Ιταλία - Προσωρινή φραγή στο Tik Tok - Η ανακοίνωση της εταιρείας
Εν τω μεταξύ η Ιταλική Ανεξάρτητη Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων αποφάσισε να μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στην διαδικτυακή πλατφόρμα Tik Tok, για χρήστες των οποίων η ηλικία δεν έχει εξακριβωθεί με βεβαιότητα.
Καλεί, μάλιστα, τη διοίκηση της πλατφόρμας να αναπτύξει έναν αποτελεσματικό τρόπο εξακρίβωσης στοιχείων των χρηστών της. Η φραγή αυτή παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021, όταν και θα υπάρξει επανεκτίμηση ανάλογα και με τα δεδομένα που θα παρουσιάσει το Tik Tok.
Από τη μεριά της, η πλατφόρμα του Tik Tok εξέφρασε τη λύπη της για τον θάνατο της 10χρονης στο Παλέρμο, τονίζοντας πως η ασφάλεια των χρηστών της αποτελεί προτεραιότητα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.