Κοσμος

Ολλανδία -Κορωνοϊός: Ψηφίστηκε η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Για πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Ολλανδία η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό πέρασε από τη Βουλή και ξεκινά το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην Ολλανδία η πρόταση για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Είναι η πρώτη φορά από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο που τίθεται σε ισχύ νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ολλανδία.

Το Κοινοβούλιο στο Άμστερνταμ ενέκρινε την πρόταση σε μια χρονική στιγμή που η Ολλανδία παραμένει σε lockdown και μετρά 13.439 νεκρούς από κορωνοϊό καθώς και 945.880 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021, από τις 21.00 το βράδυ, τοπική ώρα (22.00, ώρα Ελλάδος) έως τις 04.30 το πρωί, τοπική ώρα (05.30, ώρα Ελλάδος). Το σκληρό περιοριστικό μέτρο για τον κορωνοϊό στην Ολλανδία θα βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον έως τις 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ήταν αυτός που ανακοίνωσε την πρόταση μια ημέρα νωρίτερα, προκαλώντας τη διαφωνία ορισμένων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής της ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερς.

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ολλανδία - Αντιδράσεις για το σκληρό περιοριστικό μέτρο

Ο Ρούτε επανέλαβε ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ένα μέτρο που ελήφθη λόγω της «βρετανικής μετάλλαξης και των πολύ μεγάλων ανησυχιών που έχουμε όλοι».

Από τη μεριά του, ο Βίλντερς άσκησε κριτική στο σχέδιο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Βρίσκομαι εδώ για την ελευθερία. Εγώ ο ίδιος την έχω χάσει» ανέφερε σε δηλώσεις του ενώπιον του Κοινοβουλίου ο Βίλντερς. Και πρόσθεσε: «Δεν αποδέχομαι να θέσουμε σε ισχύ χωρίς λόγο (…) μια απαγόρευση της κυκλοφορίας, την ώρα που υπάρχουν εναλλακτικές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις