Κοσμος

Μπάιντεν - Κορωνοϊός: Θα θρηνήσουμε πάνω από 500.000 νεκρούς

Κατηγόρησε τον Τραμπ για «οικτρή αποτυχία» στη διανομή των εμβολίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο σε ομιλία του για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ
Ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο σε ομιλία του για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ © EPA/Al Drago

Ο Τζο Μπάιντεν δεν αποκλείει οι νεκροί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ να ξεπεράσουν τις 500.000 και τόνισε ότι ο Τραμπ απέτυχε να κάνει περισσότερους εμβολιασμούς.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο Τζο Μπάιντεν τη δύσκολη μάχη που δίνουν οι ΗΠΑ κατά της πανδημίας κορωνοϊού.

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του στην Ουάσινγκτον, μίλησε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον κορωνοϊό, τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 και τη διανομή των εμβολίων.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να θρηνήσουν πάνω από 500.000 νεκρούς συνολικά, καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, οι οποίοι οφείλονται στην αποτυχία του προκατόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, να οργανώσει έγκαιρα και αποτελεσματικά το δίκτυο διανομής των εμβολίων.

Έχοντας στο πλευρό του την Καμάλα Χάρις, την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «μια οικτρή αποτυχία μέχρι στιγμής» τη διανομή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Και ξεκαθάρισε, μιλώντας για την πανδημία Covid-19 στην αμερικανική επικράτεια: «Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται πριν βελτιωθεί», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ - Υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με έγγραφο της αμερικανικής προεδρίας, η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει υποχρεωτική καραντίνα σε επιβάτες που φτάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό στην χώρα, με βάση τις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ