Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Τα τρία έγγραφα που υπέγραψε μετά την ορκωμοσία

Η παράδοση που κρατά από το 1981

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αυτά είναι τα πρώτα τρία έγγραφα που υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν στο Καπιτώλιο μετά την ορκωμοσία του ως 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. H ορκωμοσία Μπάιντεν ήταν γεμάτη δυνατές και συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές, όπως φαίνεται και από τα βίντεο που κατέκλυσαν τα social media.

Ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τα τρία πρώτα έγγραφα από τη στιγμή που ανέλαβε και επίσημα καθήκοντα.

Οι υπογραφές έπεσαν στην Αίθουσα του Προέδρου στο Καπιτώλιο, όπως ορίζει το εθιμοτυπικό, με την παράδοση να κρατά από το 1981. Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι συνέβαινε σε προηγούμενες ορκωμοσίες, αυτήν τη φορά στο Καπιτώλιο δεν βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία για να «παραδώσουν» και να αποχωρήσουν. Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να πάει Φλόριντα και να μην είναι παρών στην ορκωμοσία, μην τηρώντας έτσι το εθιμοτυπικό που ξεκίνησε ο Ρόναλντ Ρήγκαν το 1981.

Ειδικότερα, ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε:

  • Την Προκήρυξη της Ημέρας της Ορκωμοσίας
  • Το έγγραφο με τους υποψήφιους για το Υπουργικό Συμβούλιο
  • Το έγγραφο με τους υποψήφιους για τα υφυπουργεία.

Σημειώνεται ότι ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να μεταβεί στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον για την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μαζί τους βρίσκονται οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα, Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον, μαζί με τις συζύγους τους, Μισέλ Ομπάμα, Λόρα Μπους και Χίλαρι Κλίντον.

Πριν από τον Ρόναλντ Ρήγκαν οι υποψηφιότητες για το Υπουργικό Συμβούλιο κ.λπ υποβάλλονταν συνήθως στη Γερουσία την ημέρα που ήταν προγραμματισμένη η ορκωμοσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις