Κοσμος

Ιαπωνία: Η χιονοθύελλα προκάλεσε καραμπόλα 130 οχημάτων

Ένας νεκρός και τουλάχιστον 10 τραυματίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Καραμπόλα με 130 αυτοκίνητα και φορτηγά στην Ιαπωνία προκάλεσε η σφοδρή χιονοθύελλα σε αυτοκινητόδρομο, με οδηγούς να εγκλωβίζονται στα οχήματά τους.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 130 οχήματα (αυτοκίνητα και φορτηγά) ενεπλάκησαν σε καραμπόλα σε αυτοκινητόδρομο στην Ιαπωνία.

Η ισχυρή χιονοθύελλα στον αυτοκινητόδρομο Tohoku, στην περιφέρεια Μιγιάγκι, στο βορειοανατολικό της χώρας, προκάλεσε την καραμπόλα, μετέδωσε το ιαπωνικό κανάλι NHK.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 10 τραυματίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2021. Επί τόπου έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, περιπολικά της αστυνομίας και ασθενοφόρα. Τα ακινητοποιημένα οχήματα σχημάτισαν ουρές πολλών μέτρων, καθώς μέχρι την απομάκρυνση των τρακαρισμένων αυτοκινήτων και φορτηγών, η κυκλοφορία είχε διακοπεί για αρκετές ώρες.

Η ταχύτητα των ανέμων στον αυτοκινητόδρομο έφθανε τα 100 χλμ./ώρα, όπως μετέδωσε το BBC. Την ώρα που σημειώθηκε η καραμπόλα στην Ιαπωνία, το όριο ταχύτητας για όλα τα οχήματα ήταν τα 50 χλμ./ώρα, καθώς η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και το οδόστρωμα ολισθηρό, παρά το γεγονός ότι οι καθαρισμοί ήταν συνεχείς και οι αλατιέρες δεν σταματούσαν τα «πάνω - κάτω» σε αυτήν την κεντρική οδική αρτηρία.

Διασώστες που έσπευσαν επί τόπου, μοίρασαν νερό, τρόφιμα και κουβέρτες σε οδηγούς αυτοκινήτων και φορτηγών που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους λόγω της καραμπόλας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις