Κοσμος

Σχέδιο του Τεντέν πουλήθηκε για 3,2 εκατομμύρια ευρώ (βίντεο)

Ήταν για χρόνια διπλωμένο σε ένα συρτάρι - Το σχεδίασε ο εικονογράφος Ζορζ Ρεμί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχέδιο του Τεντέν με τον διάσημο χαρακτήρα του Ζορζ Ρεμί και τον σκύλο Μιλού απέναντι σε έναν κόκκινο δράκο, έγινε «χρυσό» σε δημοπρασία
Σχέδιο του Τεντέν με τον διάσημο χαρακτήρα του Ζορζ Ρεμί και τον σκύλο Μιλού απέναντι σε έναν κόκκινο δράκο, έγινε «χρυσό» σε δημοπρασία © Newzee/YouTube

Σπάνιο σχέδιο του Τεντέν, το οποίο δημιούργησε ο σκιτσογράφος Ζορζ Ρεμί, ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία.

Ένα σχέδιο του Τεντέν, το οποίο παρέμενε για χρόνια διπλωμένο σε ένα συρτάρι, πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021. Το σχέδιο του Τεντέν έφθασε το ποσό των 3,175 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σκίτσο είναι έργο του Βέλγου εικονογράφου Ζορζ Ρεμί, γνωστoύ με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Hergé (Ερζέ), που ήταν ο συγγραφέας των βιβλίων κόμικ με πρωταγωνιστή τον διάσημο Τεντέν. Απεβίωσε το 1983. Ο Ερζέ είχε δώσει το σχέδιο στον εκδότη του, ως προτεινόμενο εξώφυλλο για το τεύχος «Ο Μπλε Λωτός», σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Artcurial, που ανέλαβε την πώληση.

Ωστόσο, ο εκδότης απέρριψε το σχέδιο, αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο για το συγκεκριμένο εξώφυλλο. Ο Ζορζ Ρεμί προσέφερε το σχέδιο ως δώρο στον Ζαν Λουί Καστερμάν, τον κληρονόμο του εκδοτικού οίκου που δημοσίευε τα βιβλία του Τεντέν.

Εκείνος κράτησε το σχέδιο διπλωμένο σε ένα συρτάρι. Έως τον θάνατό του, απέρριπτε τις προσφορές που του γίνονταν να πουλήσει το έργο, λέγοντας πως το φυλάσσει ως ένα δώρο από τον Hergé, περιγράφει ο Έρικ Λερόι, ειδικός βιβλίων κόμικς στον οίκο Artcurial.

Ποιος αγόρασε το σπάνιο σχέδιο του Τεντέν σε δημοπρασία στο Παρίσι - Τι δείχνει το σκίτσο

Ο αγοραστής του σχεδίου είναι ένας ιδιώτης συλλέκτης, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκάλυψε ο οίκος που έκανε τη δημοπρασία.

Η τελική τιμή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του οίκου δημοπρασιών που είχαν θέσει ως υψηλότερο αντίτιμο το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο σχέδιο απεικονίζεται ο ατρόμητος δημοσιογράφος Τεντέν με ασιατική ενδυμασία, έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του σκύλο, Μιλού, να κρύβεται σε ένα βάζο από έναν κόκκινο δράκο.

Polish zoo welcomes first baby rhino in 155 years

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ