Κοσμος

Κύπρος: Νέες «αναταράξεις» για τα «χρυσά διαβατήρια»

H παραίτηση του διευθυντή της «Καθημερινής Κύπρου» μετά τις αποκαλύψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Κύπρος: Η φερόμενη ως «εξομολόγηση» του Νίκου Αναστασιάδη για τα «χρυσά διαβατήρια» και η παραίτηση δημοσιογράφου - Κύμα συμπαράστασης στα social media.

Το σκάνδαλο των «χρυσών διαβατηρίων» εξακολουθεί να ηχεί δυνατά στην Κύπρο, αρκετές εβδομάδες μετά την αποκάλυψή του, καθώς μία νέα αποκάλυψη από τον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, Ανδρέα Παράσχο, φέρνει νέα «τρικυμία». 

Ο κ. Παράσχος υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, «εξομολογήθηκε» σε πολιτικό πρόσωπο στην Αθήνα ότι ο ίδιος αποκόμισε τεράστιο οικονομικό όφελος από το καταργηθέν πρόγραμμα. Σύμφωνα με την DW, ο κ. Παράσχος συνδέοντας το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων με τις εξελίξεις στο Κυπριακό την περίοδο 2017, ισχυρίστηκε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης αποκάλυψε πως κέρδισε περίπου 300 εκατ. ευρώ, τα οποία μετέφερε στις Σεϊχέλες. Την επομένη της αποκάλυψης η εφημερίδα προχώρησε σε διόρθωση, που έφερε την υπογραφή του Ανδρέα Παράσχου, αλλά όπως υποστήριξε μια μέρα μετά ο κ. Παράσχος, η απολογία δεν συντάχθηκε από τον ίδιο. Αυτό που ακολούθησε ήταν η δημοσιοποίηση μιας επιστολής παραίτησης από τον γνωστό δημοσιογράφο, στην οποία γίνεται σαφές ότι υποχρεώθηκε σε παραίτηση λόγω του περιεχομένου της αρθρογραφίας του. Στην επιστολή σημειώνει μάλιστα πως η κατ΄ ισχυρισμόν «εξομολόγηση» Αναστασιάδη έγινε στον τέως πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και άλλων προσώπων. Προσθέτει πως για την συνομιλία αυτή είναι ενήμεροι και τρείς Κύπριοι πολιτικοί αρχηγοί.  

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου στέκεται στο πλευρό του κ. Παράσχου μετά την παραίτησή του και κάνει λόγο για τραυματισμό της ελευθεροτυπίας, αλλά και για ένα ανησυχητικό και επικίνδυνο συμβάν που αφήνει εκτεθειμένο το προεδρικό περιβάλλον. Όμως, και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον δημοσιογράφο. 

Όπως υπογραμμίζει η DW, «το ζήτημα που εγείρεται εκ νέου, είναι η εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης & Συνεργάτες» στο διάτρητο πρόγραμμα, η σχέση του Προέδρου με επενδυτές που έλαβαν την κυπριακή υπηκοότητα και η επιρροή του Προεδρικού στα εγχώρια ΜΜΕ». 

Με πληροφορίες από την DW 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ