Κοσμος

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε γραμματόσημο στη Σουηδία (εικόνες)

Απεικονίζεται με το γνωστό κίτρινο αδιάβροχο να στέκεται σε βραχώδη ακτή, παρατηρώντας ένα σμήνος πουλιά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε γραμματόσημα απεικονίζεται το πρόσωπο της Γκρέτα Τούνμπεργκ στη νέα σειρά που κυκλοφορεί από τα ταχυδρομεία στη Σουηδία.

Σε γραμματόσημα που κυκλοφορούν στη Σουηδία, απεικονίζεται το πρόσωπο της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Την ανακοίνωση έκαναν τα σουηδικά ταχυδρομεία PostNord, επισημαίνοντας ότι τα πρώτα γραμματόσημα με την Greta Thunberg κυκλοφορούν αύριο, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», η 18χρονη απεικονίζεται να φορά το γνωστό κίτρινο αδιάβροχο και να στέκεται σε μια βραχώδη ακτή, παρατηρώντας ένα σμήνος πουλιά. «Ελπίζουμε πως, ως μια μεγάλη εταιρεία, θα μπορέσουμε να ρίξουμε φως στο πολύ σημαντικό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, με τη βοήθεια ενός μικρού γραμματοσήμου» δήλωσε η Κριστίνα Όλοφσντοντερ, η επικεφαλής του τμήματος γραμματόσημων των PostNord. «Θα κυκλοφορούν πολλές Γκρέτα» πρόσθεσε.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε ευρέως γνωστή το 2018, όταν άρχισε να μην πηγαίνει στο σχολείο, προκειμένου να διαδηλώσει, μονάχη, μαζί με ένα αυτοσχέδιο πλακάτ, έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο στη Στοκχόλμη, απαιτώντας η κυβέρνησή της να αναλάβει δράση για την κλιματική αλλαγή.

Γραμματόσημο με την Γκρέτα Τούνμπεργκ κυκλοφορεί στη Σουηδία @timesofindia/Twitter

Μέσα σε λίγους μήνες, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια μαθητές σε 135 χώρες ένωσαν τις φωνές τους με την Τούνμπεργκ, συμμετέχοντας στην εκστρατεία «School strike for the climate».

Γκρέτα Τούνμπεργκ σε γραμματόσημα στη Σουηδία - Η ομιλία της το 2019 στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Το 2019, η ακτιβίστρια ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τα μαθήματά της για έναν χρόνο, με στόχο να διασχίσει την υφήλιο οδικώς, σιδηροδρομικώς και από τη θάλασσα, όχι όμως αεροπορικώς, με αίτημα την ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της η Greta Thunberg βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Ντόναλντ Τραμπ και εκφώνησε ομιλία στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα μεταξύ άλλων.

Γκρέτα Τούνμπεργκ - Με κίτρινο αδιάβροχο σε βραχώδη ακτή απεικονίζεται σε γραμματόσημο που κυκλοφορεί στη Σουηδία @neesnews1/Twitter

Το κίνημα της Τούνμπεργκ, Fridays for Future, ενέκρινε τη φωτογραφία στο γραμματόσημο, ωστόσο δεν ενεπλάκη καθόλου στον σχεδιασμό του, επεσήμανε ακόμη η Όλοφσντοτερ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις