Κοσμος

Νάνσι Πελόζι: Άμεσος κίνδυνος ο Ντόναλντ Τραμπ - Πρέπει να φύγει

Η Βουλή των Αντιπροσώπων εξετάζει την πρόταση για την παραπομπή του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Νάνσι Πελόζι, επικεφαλής στη Βουλή των Αντιπροσώπων © EPA/SHAWN THEW

Να φύγει ο Ντόναλντ Τραμπ αφού αποτελεί «άμεσο κίνδυνο για τις ΗΠΑ», ζήτησε η Νάνσι Πελόζι, καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων συζητά την πρόταση για την παραπομπή.

Την άποψη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τον Λευκό Οίκο επανέλαβε η Νάνσι Πελόζι.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε «προφανή και άμεσο» κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Τραμπ, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να φύγει».

Κατά την έναρξη της συζήτησης για την παραπομπή ή μη του απερχόμενου Ρεπουμπλικάνου προέδρου, η Νάνσι Πελόζι τόνισε για την εισβολή στο Καπιτώλιο: «Ξέρουμε ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποκίνησε αυτήν την εξέγερση, αυτήν την ένοπλη στάση εναντίον της χώρας μας». Και ζήτησε να καταστεί υπόλογος ο Τραμπ για το «ντου» των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021. Πέντε νεκροί, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, είναι ο τραγικός απολογισμός από τα δραματικά γεγονότα που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Πρέπει να φύγει. Είναι ένας σαφής και άμεσος κίνδυνος για το έθνος που όλοι μας αγαπούμε» ανέφερε ακόμη η Νάνσι Πελόζι, την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας στο Καπιτώλιο είναι δρακόντεια, με πάνοπλους στρατιώτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Λίγο νωρίτερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων, με ψήφους 221 υπέρ και 203 κατά, ενέκρινε την πρόταση να συζητηθεί σήμερα η παραπομπή του Τραμπ. Θα ακολουθήσει αργότερα νέα ψηφοφορία επί του κατηγορητηρίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ