Κοσμος

Sriwijaya Air: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους στην Ινδονησία

Εντοπίστηκαν και ανθρώπινα υπολείμματα - Θρήνος για την αεροπορική τραγωδία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ανθρώπινα υπολείμματα ανάμεσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους της Sriwijaya Air που συνετρίβη στην Ινδονησία λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα.

Διασώστες στην Ινδονησία εντόπισαν συντρίμμια και ανθρώπινα υπολείμματα σε θαλάσσια περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της Sriwijaya Air.

Το αεροσκάφος Boeing 737-500, που εκτελούσε την πτήση SJ182, χάθηκε από τα ραντάρ το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, λίγο μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα. Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 62 άνθρωποι.

«Σήμερα το πρωί μας παραδόθηκαν δύο σάκοι, ο ένας με αντικείμενα που ανήκαν σε επιβάτες και ο άλλος με υπολείμματα πτωμάτων» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ινδονησία Γιούσρι Γιούνους στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro για το αεροσκάφος της Sriwijaya Air που συνετρίβη.

Και πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την αναγνώριση - ταυτοποίηση των θυμάτων. Πλοία έρευνας και διάσωσης, σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα και δύτες συνεχίζουν τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η αεροπορική τραγωδία.

Τα ευρήματα μεταφέρονται στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, όπου έχει στηθεί επιχειρησιακό κέντρο. Το αεροπλάνο είχε κατασκευαστεί πριν από 26 χρόνια και σύμφωνα με την εταιρεία, βρισκόταν σε καλή κατάσταση.

Συντριβή αεροπλάνου της Sriwijaya Air λίγο μετά την απογείωση στην Ινδονησία

Το αεροσκάφος της Sriwijaya Air εκτελούσε δρομολόγιο που συνδέει την Τζακάρτα με την Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, στο τμήμα που ανήκει εδαφικά στην Ινδονησία.

Η επαφή του αεροπλάνου με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χάθηκε λίγο μετά τις 14.40, τοπική ώρα (09.40, ώρα Ελλάδας), περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωση.

Συντρίμμια από το αεροσκάφος της Sriwijawa Air στην Ινδονησία έχουν μεταφερθεί στην Τζακάρτα - Το αεροσκάφος Boeing 737 συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωση © EPA/MAST IRHAM

Ο τόπος του δυστυχήματος βρίσκεται κοντά σε πολύ τουριστικά νησιά, σε μικρή απόσταση από την Τζακάρτα. Στο Boeing 737-500 βρίσκονταν 50 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος.

Sriwijawa Air: Δύτης ανασύρει από τη θάλασσα συντρίμμια του αεροσκάφους στην Ινδονησία © EPA/Bagus Indahono

Τον Οκτώβριο του 2018, 189 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους όταν αεροσκάφος 737 MAX της Boeing κατέπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, 12 λεπτά μετά την απογείωσή του, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των χειριστών του να αποτρέψουν την αεροπορική τραγωδία.

Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 στην Ινδονησία, δεν ανήκει στον «εξαιρετικά αμφιλεγόμενο» -όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ- τύπο 737 MAX.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις