- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδία: Φωτιά σε μονάδα νεογνών μαιευτηρίου στέρησε τη ζωή σε 10 βρέφη - Νωπές οι μνήμες από πρόσφατες πυρκαγιές σε νοσοκομεία.
Δέκα βρέφη βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από φωτιά που ξέσπασε σε μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών σε μαιευτήριο στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα της Ινδίας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (9/1).
Όπως ανέφερε γιατρός, επτά βρέφη διασώθηκαν από το προσωπικό της μονάδας, που δεν κατάφερε να σώσει τα άλλα δέκα νεογνά.
«Η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστή ακόμη, το προσωπικό μας έσβησε τη φωτιά το συντομότερο δυνατό. Ο καπνός προκάλεσε ασφυξία στα βρέφη», είπε ο γιατρός στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Οδυνηρή τραγωδία στην Μπαντάρα, στη Μαχαράστρα, όπου χάσαμε πολύτιμες νέες ζωές», ανέφερε ο ινδός ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι μέσω Twitter. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι χαρακτήρισε «τραγικούς» τους θανάτους των μωρών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες των αρχών, η φωτιά στη μονάδα αυξημένης φροντίδας στο μαιευτήριο οφειλόταν κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας σε βραχυκύκλωμα, ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας.
Νωπές οι μνήμες από πρόσφατες πυρκαγιές
Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από πυρκαγιές σε νοσηλευτικά ιδρύματα που άφησαν πίσω δεκάδες νεκρούς.
Το 2011 μετά από φωτιά σε νοσοκομείο στην Καλκούτα (Δυτική Βεγγάλη, ανατολικά), έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι. Τον Αύγουστο του 2020, πυρκαγιά σε νοσοκομείο στην Αχμενταμπάντ (Γκουτζάρατ, βορειοδυτικά) στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ασθενείς με την COVID-19. Τον Νοέμβριο, άλλοι πέντε ασθενείς με συμπτώματα της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός πέθαναν όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη Ρατζκότ (Γκουτζάρατ).
Το Ανώτατο Δικαστήριο απαίτησε έπειτα από τις δύο περυσινές τραγωδίες να συνταχθεί έκθεση για την ασφάλεια των νοσοκομείων όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Διαβάζοντας σήμερα το «Ένας Μύθος» (1954), ένιωσα ότι διάβαζα τις ειδήσεις του 2026. Και αυτό είναι η πιο θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχίας όλων μας.
Ο ύποπτος φέρεται να περιφερόταν στη γειτονιά κρατώντας μαχαίρι
Ποιος μπορεί να τον διαδεχτεί
Η αφοπλιστική απάντησή της όταν την ενημέρωσαν ότι φαίνονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.