Κοσμος

Λάβρος ο Τζο Μπάιντεν κατά Ντόναλντ Τραμπ: «Είναι ανίκανος»

«Χαίρομαι που δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία μου, ντρόπιασε τις ΗΠΑ»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ © EPA

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «ανίκανο» τον Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που δεν είναι παρών στην ορκωμοσία του.

Νέα επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ο Τζο Μπάιντεν στον απόηχο των δραματικών γεγονότων στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Τραμπ να μην παραστεί στην ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Εκείνη την ημέρα ο Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει επίσημα τα ηνία των ΗΠΑ, βγάζοντας από τον Λευκό Οίκο τον Τραμπ έπειτα από τέσσερα «ταραγμένα» χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ο ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έκανε ό,τι μπορούσε για να δηλητηριάσει με τον διχαστικό του λόγο την πολιτική σκηνή. «Αυτό είναι καλό» σχολίασε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς είναι «καλοδεχούμενος» στην τελετή.

Η στάση που κράτησε ο Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του Τραμπ, έχει επαινεθεί από πολλούς στο Δημοκρατικό Κόμμα. Την ώρα που ο Τραμπ αποθέωνε τους διαδηλωτές που έκαναν γυαλιά καρφιά και βανδάλιζαν αίθουσες στο Καπιτώλιο, ο Μάικ Πενς οργάνωσε την άμεση αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης, προκειμένου να μπει τέλος στο χάος και να επιστρέψει η ηρεμία στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Αυτός ήταν που έδωσε την εντολή αναπτυχθούν δυνάμεις της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κρίστοφερ Μίλερ. Με τον Ντόναλντ Τραμπ να «χαϊδεύει» τα αυτιά των διαδηλωτών, ο Πενς βγήκε μπροστά και ξεκαθάρισε ότι «η επίθεση στο Καπιτώλιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και όσοι εμπλέκονται θα προσαχθούν, εξαντλώντας τα περιθώρια του νόμου».

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, εξέφρασε, πάντως, την αντίθεσή του στην ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού συντάγματος που ανοίγει τον δρόμο για να φύγει άμεσα ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, πριν αναλάβει επίσημα ο Τζο Μπάιντεν.

Τζο Μπάιντεν για Τραμπ: Είναι ντροπή για τις ΗΠΑ, δεν αξίζει να είναι πρόεδρος

«Είναι ένα από τα ελάχιστα πράγματα στα οποία συμφωνούμε εμείς οι δύο», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλώντας για τον Ντόναλντ Τραμπ και την απόφαση του να μην παραβρεθεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του, στις 20 Ιανουαρίου.

«Καλύτερα έτσι, έχει ξεπεράσει ακόμη και τις χειρότερες προσδοκίες μου για εκείνον. Είναι μια ντροπή για την χώρα, μας έχει ντροπιάσει σε όλο τον πλανήτη. Δεν αξίζει να κατέχει αυτό το αξίωμα» ξεκαθάρισε φανερά ενοχλημένος ο Μπάιντεν και χαρακτήρισε τον Τραμπ ως έναν από τους πιο ανίκανους προέδρους στην ιστορία της Αμερικής.

Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Μυστική Υπηρεσία, η οποία και θα φροντίσει να διεξαχθεί «με ασφάλεια» η τελετή της ορκωμοσίας.

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα είναι παρών στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει μέσω Twitter πως δεν θα παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν.

«Για όσους ρωτάνε, δεν θα πάω στην ορκωμοσία στις 20 Ιανουαρίου». Αυτό έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter πριν από λίγη ώρα, σημειώνοντας πως δεν θα παρευρίσκεται στην τελετή ανάληψης καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν, τον μεγάλο νικητή στις αμερικανικές εκλογές 2020.

trump-orkomosia-biden.jpg

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ