Κοσμος

Άμστερνταμ: Περιορισμοί στα coffee shops για τους τουρίστες

«Η αγορά κάνναβης έχει γίνει πια υπερβολικά μεγάλη», λέει η Halsema

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άμστερνταμ
Άμστερνταμ © Pixabay / francescoronge

Ολλανδία: Το σχέδιο για τον περιορισμό των τουριστών στα coffee shops - Η πρόταση της δημάρχου και ο οικονομικός αντίκτυπος.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ, Femke Halsema, με πρότασή της επιδιώκει η είσοδος των στα coffee shops να περιορίζεται μόνον σε πολίτες και μόνιμους κατοίκους της Ολλανδίας, με στόχο να περιοριστεί η κάνναβη που φτάνει στα χέρια των τουριστών. 

«Η αγορά κάνναβης έχει γίνει πια υπερβολικά μεγάλη», σημειώνει η Halsema, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. «Θέλω να συρρικνώσω την αγορά κάνναβης και να την κάνω διαχειρίσιμη. Η προϋπόθεση μόνιμης κατοικίας στη χώρα είναι όντως σκληρή, δεν βλέπω όμως καμία εναλλακτική», είπε. 

Η πρωτοβουλία βρίσκεται στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης της ροής επισκεπτών στην πόλη και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Η Halsema υπέβαλε το σχέδιό της στο δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ, ανοίγοντας τη σχετική πολιτική συζήτηση, μεταξύ άλλων και για μια μεταβατική συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των εν λόγω καταστημάτων. Η ίδια θεωρεί ότι η διάταξη θα μπορούσε να εφαρμοστεί το νωρίτερο το 2022.

Στο Άμστερνταμ λειτουργούν 166 coffee shops, τα περισσότερα εκ των οποίων αναμένεται να κλείσουν εάν το σχέδιο λάβει τελικώς έγκριση, καθώς έρευνα των αρχών της Ολλανδίας δείχνει ότι η τοπική ζήτηση για κάνναβη θα μπορούσε να υποστηρίξει μόλις 68. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ