- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζώρτζια: Νίκη για τον πρώτο Δημοκρατικό υποψήφιο εκτιμά η Edison
Αν η νίκη του Γουόρνοκ επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα εκλεγεί ένας αφροαμερικανός γερουσιαστής στην Τζώρτζια
Τζώρτζια: Κέλι Λέφλερ και Ράφαελ Γουόρνοκ ανακήρυξαν τη νίκη τους ενώ η καταμέτρηση στις επαναληπτικές εκλογές συνεχίζεται.
Ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Ράφαελ Γουόρνοκ, δήλωσε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ότι κέρδισε την αναμέτρηση στην Τζώρτζια που έκρινε μια έδρα στη Γερουσία με την Ρεπουμπλικάνα γερουσιάστρια, Κέλι Λέφλερ, η οποία, όμως, δεν αναγνώρισε την ήττα της, τουναντίον προέβλεψε από την πλευρά της ότι «θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές».
Σύμφωνα με εκτίμηση της Edison Research, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Ραφαελ Γουόρνοκ, εκτοπίζει την απερχόμενη γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών, Κέλι Λόφλερ.
Ο αιδεσιμότατος Γουόρνοκ, πάστορας εκκλησίας στην Ατλάντα όπου λειτουργούσε άλλοτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, υποσχέθηκε ότι θα συνεργαστεί με τους πάντες και θα εκπροσωπήσει όλους τους πολίτες της Τζόρτζιας, «ανεξαρτήτως του ποιον ψηφίσατε», τονίζοντας πως τον «τιμά η πίστη που μου δείξατε».
Οι εκλογικές αρχές στην πολιτεία του αμερικανικού Νότου και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη κάνει κάποια εκτίμηση για το ποιος επικράτησε σε οποιαδήποτε από τις δύο αναμετρήσεις.
Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να εξασφαλίσουν και τις δύο έδρες που κρίνονται στις επαναληπτικές εκλογές αν θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της Γερουσίας.
Πρόκειται για διακύβευμα καίριας σημασίας για τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που αναμένεται να αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου.
Αν η νίκη του αιδεσιμότατου Γουόρνοκ επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα εκλεγεί ένας αφροαμερικανός γερουσιαστής στην Τζώρτζια.
Το νεοπαγές συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax είναι ως εδώ το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που εκτίμησε πως ο Ράφαελ Γουόρνοκ είναι ο νικητής της αναμέτρησης, περί τις 23:20 (τοπική ώρα· 06:20 ώρα Ελλάδας), επικαλούμενο δεδομένα της Decision Desk HQ, εταιρείας που παρέχει δεδομένα για εκλογικές αναμετρήσεις σε ΜΜΕ.
Το αποτέλεσμα της δεύτερης αναμέτρησης, αυτής του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ντέιβιντ Περντιού με τον Δημοκρατικό Τζον Όσοφ, είναι οριακό, κατά το Newsmax.
Η εκτίμηση του Newsmax, που ανταγωνίζεται άλλο ένα τηλεοπτικό δίκτυο με δεξιά κατεύθυνση, το OAN, για να κερδίσει μέρος του συντηρητικού ακροατηρίου, ίσως προκαλέσει την οργή του Ντόναλντ Τραμπ. Ο μεγιστάνας ξέσπασε εναντίον του Fox News τον Νοέμβριο, όταν το δίκτυο που εξήρε μέχρι τότε προέβλεψε νίκη του Μπάιντεν στην Αριζόνα.
Η κάλυψη του OAN — που, όπως και το Newsmax, προβάλλει συνεχώς τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς του απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου περί «νοθείας» — περιλάμβανε μια συνέντευξη του Ρούντι Τζουλιάνι, δικηγόρου του Τραμπ, και αποσπάσματα ομιλίας του μεγιστάνα σε προεκλογική εκδήλωση υπέρ της Λέφλερ.
Η παρουσιάστριά του Στέφανι Χάμιλ τόνισε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι στην Τζόρτζια αναμετρώνταν με «σοσιαλιστές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν και οκτώ υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon
Η ειρηνευτική συμφωνία περνά πλέον από τον Λίβανο
Τουλάχιστον δύο από τα θύματα ήταν παιδιά
80 χρόνια αβασίλευτης δημοκρατίας για την Ιταλία
Τι αναφέρει το δημοσίευμα του Axios για την έντονη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της εταιρείας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η δήλωση μετά την αποχώρηση του Ιράν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο.
Η θεωρία των «αγνοούμενων επιστημόνων» και το τραγικό τέλος στην αναζήτηση της Μελίσα Κάσιας
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.