- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Συνελήφθη o ηγέτης της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys
Πριν από τη διαδήλωση εναντίον της κύρωσης από το Κογκρέσο της εκλογής Μπάιντεν
Ο ηγέτης των Proud Boys, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος το οποίο εκκρεμούσε σε βάρος του
Ο ηγέτης της αμερικανικής ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys («Περήφανα αγόρια») συνελήφθη χθες Δευτέρα στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε η αστυνομία, δύο ημέρες πριν από τη διαδήλωση εναντίον της κύρωσης από το Κογκρέσο της εκλογής του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.
Ο Ενρίκε Τάριο, 36 ετών, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος το οποίο εκκρεμούσε σε βάρος του για τη συμμετοχή του στην καταστροφή ενός πανό με το σύνθημα Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε») που ανήκε σε εκκλησία της αμερικανικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια προηγούμενης διαδήλωσης, τη 12η Δεκεμβρίου, όταν είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια.
Γεννημένος στη Μικρή Αβάνα, στο Μαϊάμι, ο Τάριο, που δηλώνει «Αφροκουβανός», κατηγορείται για καταστροφή περιουσίας της εκκλησίας των μεθοδιστών Asbury United, που έχει κυρίως Αφροαμερικανούς για ποίμνιο, καθώς μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσής του φέρονται να έκαψαν το πανό.
Σχηματίζεται εξάλλου δικογραφία σε βάρος του διότι είχε στην κατοχή του δυο γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας για τουφέκια εφόδου όταν συνελήφθη, κάτι που είναι παράνομο, διευκρίνισε η αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας.
Ο Ενρίκε Τάριο ενέχεται σε μια ακόμη υπόθεση, που αποκαλύφθηκε χθες: μαζί με άλλα μέλη της οργάνωσης Proud Boys κατηγορείται από την ιστορική εκκλησία Metropolitan AME, που επίσης έχει μέλη κυρίως Αφροαμερικανούς, ότι κατέστρεψε ένα δικό της πανό στα επεισόδια του περασμένου μήνα. Στη διαδήλωση εκείνη είχαν τραυματιστεί από μαχαίρια αρκετοί άνθρωποι, ενώ δεκάδες είχαν συλληφθεί.
«Η συμπεριφορά των ‘Proud Boys’ στην Ουάσινγκτον τη 12η Δεκεμβρίου 2020 αποτελεί ένα νέο και επικίνδυνο κεφάλαιο στη μακρά και φρικιαστική ιστορία της βίας που ασκούν πλήθη λευκών οπαδών της θεωρίας περί ανωτερότητας της λευκής φυλής εναντίον χώρων λατρείας των μαύρων», αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά της εκκλησίας αυτής.
Η σύλληψη του ηγέτη της ακροδεξιάς οργάνωσης καταγράφηκε την παραμονή των διήμερων κινητοποιήσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα σε ένδειξη υποστήριξης στον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στον ανυπόστατο ισχυρισμό του ότι εκείνος κέρδισε τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όχι ο Τζο Μπάιντεν.
Η αστυνομία της Ουάσινγκτον έκανε σαφές ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, ειδικά από πλευράς οργανώσεων όπως η Proud Boys, και προειδοποίησε πως όποιος οπλοφορεί στις διαδηλώσεις — πράγμα που κάνουν συχνά τα μέλη της οργάνωσης — θα συλλαμβάνεται.
«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να υποκινήσει βία ή να εκφοβίσει τους πολίτες μας», τόνισε η Δημοκρατική δήμαρχος της πόλης Μιούριελ Μπάουζερ.
Πάνω από 300 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για να συνδράμουν την αστυνομία, την πυροσβεστική και τους τραυματιοφορείς αν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με τη διοίκησή της.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
«Τελευταία μου μέρα εδώ», ακούγεται να λέει εγκλωβισμένος επισκέπτης
To περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο
Ο γίγαντας της τεχνολογίας απομάκρυνε 21.000 εργαζόμενους
Η τελευταία πράξη στο οικογενειακό δράμα του Ρομπ Ράινερ, πριν τα Χριστούγεννα του 2025
Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν επίσης δύο υπουργοί
Τι συνέβη λίγο πριν την κατάρριψη του μαχητικού τον περασμένο Απρίλιο
Το θερμό σύστημα υψηλών πιέσεων μένει σχεδόν ακίνητο πάνω από την ίδια περιοχή
Kαθώς η χώρα προωθεί παραδοσιακά άλλες λύσεις
Το δεύτερο σημείωμα των απαγωγέων αναφέρει πως η Νάνσι Γκάθρι πέθανε
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
«Τέρμα τα κρυφά κόστη, ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.