Κοσμος

Φάουτσι: Έρχονται κι άλλες πανδημίες όπως ο κορωνοϊός

«Θα πρέπει να εφαρμόσουμε όσα μαθαίνουμε τώρα την επόμενη φορά που θα προκύψει αντίστοιχη απειλή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δρ. Άντονι Φάουτσι
Δρ. Άντονι Φάουτσι © EPA/ERIN SCOTT / POOL

Θα υπάρξουν και άλλες επιδημίες σαν του κορωνοϊού και θα πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι, τόνισε ο Άντονι Φάουτσι.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ύπαρξη κι άλλων πανδημιών σαν τον κορωνοϊό, έκρουσε ο επικεφαλής σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, Άντονι Φάουτσι.

Συγκεκριμένα, ο δρ. Φάουτσι υπογράμμισε ότι «η σημερινή πανδημία μάς δίδαξε πολλά για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε βιολογικές απειλές από τη φύση και θα πρέπει να εφαρμόσουμε όσα μαθαίνουμε τώρα την επόμενη φορά που θα προκύψει αντίστοιχη απειλή, γιατί είναι βέβαιο ότι θα προκύψει» και πρόσθεσε:

«Μάσκα θα πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε και μετά τον εμβολιασμό μας, διότι μέχρι να ολοκληρωθεί η καταπολέμηση του κορωνοϊού θα είναι ακόμη πιθανό να κολλήσει κάποιος».

Ως προς τη γενική ανοσία «θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα 70%-85% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί», αν και όπως τόνισε «θα ήθελα να τους δω όλους να εμβολιαστούν». Σημείωσε, μάλιστα, ότι «αυτό δεν αναμένεται στις ΗΠΑ πριν το τέλος του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου του 2021».

«Σε έναν χρόνο πιστεύω ότι θα μπορούμε να αλληλεπιδρούμε κανονικά,» εκτίμησε ο Δρ. Φάουτσι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ