- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί χαρακτηρίζοντας την το «στέμμα» του 2020
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε στην Αγία Σοφία την πρώτη προσευχή για το 2021 ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «το στέμμα του 2020» τη μετατροπή του συμβόλου του Χριστιανισμού σε τζαμί.
Όπως γράφουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε σε αυτή τη δήλωση μετά από επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούν να προσαρμοστούν στη σύγχρονη εποχή».
Μάλιστα, μιλώντας για τη χρήση της μαντίλας στη δημόσια ζωή, ανέφερε: «Το να βάζεις μαντίλα σε μοντέλα βιτρίνας σε ορισμένα μέρη για να πάρεις ψήφους δεν εξαπατά πλέον κανέναν. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φικρί δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα».
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν στον πολιτικό του αντίπαλο από το σοσιαλδημοκρατικό ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα και πρώην υπουργός πολιτισμού Φικρί Σαγλάρ αλλά και τον επικεφαλής του CHP Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.
Προκλήσεις και από τον Ακάρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Η Άγκυρα δεν έχει τροποποιήσει την εμπρηστική της ρητορική λόγω της Πρωτοχρονιάς, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να ζητά χθες για πολλοστή φορά να αποχωρήσει ο ελληνικός στρατός από 16 ελληνικά νησιά.
Απευθυνόμενος στην ετήσια ειδική συνάντηση στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων χθες –μια συνάντηση που είχε ως βασικό θέμα τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του 2020- ο Χουλουσί Ακάρ έκανε εκτενή αναφορά στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία, τις εθνικές και διεθνείς ασκήσεις και στη συνέχεια εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας.
Όπως υποστήριξε, η «Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών» ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας… προκαλεί την Άγκυρα, καθώς πολιτικοί και στρατιωτικοί επισκέπτονται τα εν λόγω νησιά.
«Κίνηση που χειροτερεύει περαιτέρω την κατάσταση» δήλωσε ο ίδιος.
Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε πως η Ελλάδα φοβάται το διάλογο γιατί «γνωρίζει ότι η Τουρκία έχει δίκιο».
Μάλιστα, υποστήριξε πως τα αιτήματα της Ελλάδας προς την Ε.Ε. είναι «εγωιστικά και βλακώδη».
Αναφερόμενος στην Λιβύη, ο Χουλουσί Ακάρ έδειξε πως η Άγκυρα δεν έχει σκοπό να κάνει βήμα πίσω, επισημαίνοντας πως η Τουρκία θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της εκεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι 50 δισεκατομμύρια λόγοι που το Μουντιάλ 2026 κινδυνεύει να γίνει λούνα παρκ του παγκόσμιου παράνομου χρήματος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη περιορίσει την ελευθερία δράσης του Ισραήλ στον Λίβανο
Μετά τη σύγκρουση τα ελικόπτερα έπεσαν σε ένα χώρο στάθμευσης οχημάτων προκαλώντας πυρκαγιά
Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια της τραγωδίας
«Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε έναν ανοιχτό πόλεμο», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Αγανακτισμένος ο πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Νετανιάχου
Στόχος επιθέσεων έγιναν τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη
Για οικολογική ζημιά κάνει λόγο το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας
Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από το περιστατικό
Σήμερα, 14 Ιουνίου, είναι η ημέρα γενεθλίων του προέδρου των ΗΠΑ
Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη
«Δεν είχε νόημα η σημερινή επίθεση στον Λίβανο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Καταγγελίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στα γυρίσματα του America’s Next Top Model
Κάποιες από αυτές πλέον οπλοφορούν φοβούμενες για τη ζωή τους
Προτεραιότητα στην οικονομική σταθερότητα και τις σχέσεις με την ΕΕ
Γυναίκες της αυτόχθονης κοινότητας των Έμπερα υποβάλλονταν σε κοπή ή αφαίρεση των εξωτερικών γεννητικών οργάνων
Η μεγαλειώδης παρέλαση και η συγκέντρωση της οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ
Η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας ως καθρέφτης της ευρωπαϊκής ανασφάλειας
Διχασμένη η χώρα - Τι σημαίνει αυτό για τη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Σε συναγερμό το Ισραήλ - Ο Νετανιάχου συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.