Κοσμος

ΗΠΑ: Γυναίκα το Νο2 στο Πεντάγωνο - Προσωπική επιλογή Μπάιντεν

Ποια είναι η Κάθλιν Χικς - Η θέση - κλειδί που είχε στην κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κάθλιν Χικς είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται το νούμερο 2 στο αμερικανικό Πεντάγωνο, με τον Τζο Μπάιντεν να την επιλέγει για τη συγκεκριμένη θέση - κλειδί.

Την Κάθλιν Χικς επέλεξε ο Τζο Μπάιντεν για το νούμερο 2 στο αμερικανικό Πεντάγωνο. Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας.

Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Τζο Μπάιντεν. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ που διαδέχεται τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, γνωρίζει την Κάθλιν Χικς από τη θητεία της στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Η Χικς, που είναι επικεφαλής της ομάδας μετάβασης του Μπάιντεν στο αμερικανικό Πεντάγωνο, έχει ήδη εργαστεί στο αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν επέλεξε επίσης τον Κόλιν Καλ, πρώην μέλος της διοίκησης Ομπάμα, στη θέση-κλειδί του υφυπουργού αρμόδιου για πολιτικές άμυνας.

«Γνωρίζουν το Πεντάγωνο απ' έξω κι ανακατωτά και έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να διαχειριστούν τις πολυάριθμες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας» υπογράμμισε ο Τζο Μπάιντεν σε δελτίο τύπου.

Σημειώνεται ότι αρχές Δεκεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει τον «ιστορικό» διορισμό του μαύρου Αμερικανού στρατηγού Λόιντ Όστιν στη θέση του υπουργού Άμυνας.

Μια γυναίκα, η Κρίστιν Φοξ, είχε ήδη επιλεγεί από τον Μπαράκ Ομπάμα ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας για 6 μήνες, μεταξύ 2013 και 2014, εωσότου συνταξιοδοτηθεί, ωστόσο ο διορισμός της δεν είχε ποτέ υποβληθεί σε μια ψηφοφορία επικύρωσης ενώπιον της Γερουσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις