Κοσμος

Πομπέο: Η Κίνα συνεχίζει να ψεύδεται για τον κορωνοϊό

«Να αποφυλακιστεί άμεσα η δημοσιογράφος που κάλυπτε την πανδημία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για ψέματα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Για απόκρυψη στοιχείων αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού κατηγόρησε για ακόμα μία φορά την Κίνα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ζητώντας, μάλιστα, την αποφυλάκιση της Ζανγκ Ζαν, μιας δημοσιογράφου-πολίτη που φέρεται να φυλακίστηκε για την κάλυψη της πανδημίας στη Ουχάν.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας δείχνει για άλλη μια φορά ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να σωπάσει όσους αμφισβητούν την επίσημη γραμμή του κόμματος, ακόμη και σχετικά με κρίσιμες πληροφορίες για την υγεία» δήλωσε ο Πομπέο την Τρίτη.

«Καλούμε την κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας να την απελευθερώσει [την δημοσιογράφο] αμέσως και άνευ όρων» πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επικρίνοντας την έλλειψη πρόσβασης ξένων παρατηρητών στη δίκη της.

Αργότερα, ο Πομπέο προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter γράφοντας ότι «μπροστά στα ψέματα του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος, το ρεπορτάζ χωρίς λογοκρισία της δημοσιογράφου Ζανγκ Ζαν από τη Γουχάν έδωσε στον κόσμο μια απαραίτητη εικόνα για το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Θα πρέπει να συγχαίρεται για το θάρρος της, όχι να φυλακίζεται».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ