Κοσμος

Εμβολιάστηκε η Καμάλα Χάρις - Έκανε το εμβόλιο της Moderna

Τι είπε στις πρώτες της δηλώσεις - Δείτε τις εικόνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Καμάλα Χάρις εμβολιάστηκε για τον κορωνοϊό μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κάνοντας το εμβόλιο της Moderna και δηλώνοντας ότι «ήταν εύκολο».

Το εμβόλιο της Moderna έκανε η Καμάλα Χάρις την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020. Η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εμβολιάστηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Το εμβόλιο της Modernα είναι το δεύτερο που έχει λάβει έγκριση στις ΗΠΑ, με τον Αμερικανό λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι να είναι από τους πρώτους που το έκανε.

«Αυτό ήταν εύκολο», το πρώτο σχόλιο από την Καμάλα Χάρις μετά τον εμβολιασμό της για τον κορωνοϊό. «Ευχαριστώ. Ίσα που το ένιωσα» πρόσθεσε. Ο εμβολιασμός έγινε σε Ιατρικό Κέντρο της Ουάσιγκτον, το οποίο βρίσκεται σε συνοικία με μεγάλο αριθμό μαύρων Αμερικανών. Τα επίσημα στοιχεία για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ δείχνουν ότι το ποσοστό των Αφροαμερικανών που μολύνονται από τον κορωνοϊό στη χώρα είναι δυσανάλογα υψηλότερο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

«Θέλω να ενθαρρύνω όλον τον κόσμο να εμβολιαστεί. Είναι σχετικά ανώδυνο. Γίνεται πολύ γρήγορα. Είναι ασφαλές» εξήγησε η Καμάλα Χάρις μπροστά στις κάμερες, φορώντας μια πράσινη μάσκα προστασίας κατά της Covid-19 Και επανέλαβε: «Ούτε που το αισθάνθηκα».

Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν στα μέσα Δεκεμβρίου τη μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία τους. Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς εμβολιάστηκαν δημοσίως, για να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εμπιστευτούν τα δύο εμβόλια που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, της Moderna και των Pfizer/BioNTech.

Καμάλα Χάρις για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού - Έχω εμπιστοσύνη στους επιστήμονες

«Έχω εμπιστοσύνη στους επιστήμονες. Επιστήμονες δημιούργησαν και ενέκριναν αυτό το εμβόλιο» ξεκαθάρισε η Καμάλα Χάρις που εμβολιάστηκε με το σκεύασμα της Moderna.

Και υπογράμμισε: «Επομένως, προτρέπω όλον τον κόσμο: Όταν έρθει η σειρά σας, εμβολιαστείτε. Το θέμα είναι να σώσετε τη ζωή σας και τη ζωή των μελών της οικογένειάς σας».

Τόσο το εμβόλιο της Moderna όσο και εκείνο των Pfizer/ΒιοΝTech στηρίζονται στην τεχνολογία mRNA. Τα συνθετικά mRNA που υπάρχουν στα δύο εμβόλια περιέχουν κατασκευαστικές οδηγίες για πρωτεΐνη του κορωνοϊού, η οποία του επιτρέπει να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει.

Μέσω του RNA ο οργανισμός αρχίζει να παράγει την πρωτεΐνη σαν να έχει ήδη μολυνθεί από τον ιό, παράγοντας αντισώματα. Στη συνέχεια το mRNA αποδομείται από τον οργανισμό και σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν ούτε αλληλεπιδρούν με το ανθρώπινο DNA, όπως αναφέρουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Τόσο το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna δεν εισάγουν στον οργανισμό εξασθενημένο ή νεκρό ιό.

Δείτε τη στιγμή που η Καμάλα Χάρις κάνει το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ:

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις