Κοσμος

Σεισμός στην Κροατία: Αυξάνονται οι νεκροί - Μεγάλες ζημιές

Ανάμεσά τους και ένα παιδί - Εικόνες καταστροφής μετά το φονικό χτύπημα του «Εγκέλαδου»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Κροατία αυξάνονται, την ώρα που νέα βίντεο και φωτογραφίες έρχονται στο φως από τις καταστροφές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος.

Στους επτά έχουν φθάσει οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Κροατία. Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου ήταν φονικό στο κεντρικό τμήμα της ευρωπαϊκής χώρας.

Οπως μετέδωσε το κροατικό πρακτορείο ειδήσεων HINA, από τον σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γκλίνα.

Την ίδια στιγμή στην πόλη Πέτρινια, που ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, έχασε τη ζωή της μια 12χρονη. Τελευταίο θύμα από τον σεισμό στην Κροατία ένας άνδρας, που ανασύρθηκε νεκρός από τα χαλάσματα εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο χωριό Ζάζινα.

Οι συνολικοί τραυματίες έχουν φθάσει τους 26. Στο νοσοκομείο της πόλης Σίσακ μεταφέρθηκαν από την Πέτρινια 20 τραυματίες, οι δύο με σοβαρά τραύματα. Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος του σεισμού στην Κροατία ήταν 10 χιλιόμετρα, με το επίκεντρο της ισχυρής δόνησης να εντοπίζεται 50 χλμ. από την πρωτεύουσα, Ζάγκρεμπ.

Ο δήμαρχος στην πόλη Πετρίνια υποστήριξε ότι «η μισή πόλη κατεδαφίστηκε». Εικόνες που έχουν ανέβει στα social media δείχνουν διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς έναν άνδρα και ένα παιδί από τα ερείπια κτιρίου.

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Κροατία - Νεκρό 12χρονο κορίτσι

Ένα παιδί σκοτώθηκε από τον σεισμό, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

«Ενημερωθήκαμε πως ένα κοριτσάκι σκοτώθηκε (…) δεν έχουμε πληροφορίες για άλλα θύματα», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ, κατά την επίσκεψή του σε πληγείσα περιοχή.

Καταστροφικός σεισμός στην Κροατία - Εικόνες από τις ζημιές - Έγινε αισθητός σε Ιταλία, Βοσνία και Σερβία

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, όπου πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Σε διάφορα σημεία της ασφάλτου και σε πεζοδρόμια είχαν πέσει κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών και άλλα αντικείμενα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ, όπου πολλοί κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους, σε μερικούς από τους οποίους είχαν πέσει κεραμίδια από τις στέγες των σπιτιών και άλλα μπάζα. Έγινε επίσης αισθητός στις γειτονικές Βοσνία και Σερβία, καθώς και στην Ιταλία.

Δείτε βίντεο με τις εικόνες καταστροφής μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κροατία:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις