Κοσμος

Γερμανία - Κορωνοϊός: Γυναίκα 101 ετών, η πρώτη που εμβολιάστηκε

Σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Χάλμπερτστατ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πρώτος άνθρωπος στη Γερμανία που έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι η Έντιτ Κβοϊτσάλα, 101 ετών, σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Χάλμπερτστατ.

Μια υπεραιωνόβια γυναίκα, που φιλοξενείται σε οίκο ευγηρίας στη Σαξονία-Άνχαλτ, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στη Γερμανία που έκανε το εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό.

Ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech έγινε το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020, παρουσία τηλεοπτικών καναλιών και φωτογράφων.

Η Έντιτ Κβοϊτσάλα, 101 ετών, διαμένει σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Χάλμπερτστατ. Συνολικά, 40 ένοικοι αυτού του ιδρύματος και 10 εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν -σε μια συμβολική κίνηση μία ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για μας, κάθε ημέρα μετράει» ανέφερε σε δήλωσή του ο Ίμο Κράμερ, υπεύθυνος του κέντρου εμβολιασμών της περιοχής, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση MDR.

Νωρίτερα, δεκάδες χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού παραδόθηκαν στις τοπικές υγειονομικές αρχές, οι οποίες τις μοίρασαν στη συνέχεια στα τοπικά κέντρα εμβολιασμού. Οι πρώτοι που θα πάρουν τις πρώτες δόσεις, είναι οι ένοικοι οίκων ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον κορωνοϊό.

Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν για πρώτα εμβόλια από Pfizer: «Το κλειδί που θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τη ζωή μας»

«Το εμβόλιο αυτό είναι το κλειδί για να νικήσουμε την πανδημία. Είναι το κλειδί που θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τη ζωή μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Και ζήτησε από τους νεότερους να κάνουν υπομονή και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, ελαχιστοποίηση μετακινήσεων, υγιεινή χεριών).

Κορωνοϊός στη Γερμανία: Το δεύτερο κύμα επιμένει, με τα πρώτα εμβόλια να γεννούν ελπίδα

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία έχει επιβληθεί μερική καραντίνα, τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14.455 νέα κρούσματα Covid-19 και 240 άνθρωποι πέθαναν.

Έφθασαν τις 30.016 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Γερμανία | 26.12.2020 © athensvoice.gr/koronoios

Σημειώνεται ότι λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, δεν υπάρχουν στοιχεία απ' όλα τα κρατίδια. Συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό στη Γερμανία ανέρχονται σε 30.016 από την αρχή της πανδημίας Covid-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις