Κοσμος

Γαλλία: Νεκροί τρεις αστυνομικοί από πυρά άνδρα σε αμόκ

Ο δράστης έβαλε φωτιά στο σπίτι του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία στην Γαλλία
Αστυνομία στην Γαλλία - φωτογραφία αρχείου © Unsplash/ Mat Reding

Γαλλία: Νεκροί τρεις αστυνομικοί από πυρά 48χρονου άνδρα - Τραυματίστηκε ένας ακόμη αστυνομικός.

Τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκαν από 48χρονο άνδρα που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ στο Puy-de-Dôme, στην Κεντρική Γαλλία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Γαλλίας, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκαν πυροβολισμούς από τον 48χρονο άνδρα, καθώς προσπάθησαν να σώσουν μια γυναίκα που κατέφυγε στη στέγη του σπιτιού.

Ένας από τους αστυνομικούς πέθανε από τους τραυματισμούς του στο σημείο, ενώ ο δεύτερος, τραυματισμένος στο μηρό, μεταφέρθηκε από πυροσβέστες στο νοσοκομείο Ambert. Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι του, ο 48χρονος πυροβόλησε ξανά τους αστυνομικούς που ήταν κοντά στο σπίτι, σκοτώνοντας άλλους δύο επιβεβαίωσε στο AFP η εισαγγελία του Clermont-Ferrand.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. 
Οι αστυνομικοί φέρεται να κλήθηκαν από γείτονες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.  Φτάνοντας στο σημείο, αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μια γυναίκα είχε καταφύγει στην οροφή κτιρίου προκειμένου να προστατευτεί. 

Το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν, δήλωσε προ ολίγου ότι ο δράστης τριών φόνων στελεχών της χωροφυλακής κοντά στο Πουί-ντε-Ντομ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, βρέθηκε νεκρός.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ