Κοσμος

Βραζιλία: 46χρονη ζούσε αιχμάλωτη ως υπηρέτρια από τα 8 της

Εξαναγκάστηκε σε γάμο με ηλικιωμένο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βραζιλία: Περίπτωση σύγχρονης δουλείας με θύμα 46χρονη γυναίκα που δούλευε ως υπηρέτρια χωρίς να λαμβάνει μισθό - Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης της

Σοκαριστική είναι η περίπτωση σύγχρονης δουλειάς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Βραζιλία. Μία 46χρονη γυναίκα δούλευε ως υπηρέτρια χωρίς μισθό ή ρεπό από την ηλικία των 8 ετών, όταν δόθηκε για υιοθεσία στην οικογένεια ενός καθηγητή πανεπιστημίου της περιοχής Πάτος ντε Μίνας. 

Ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης της γυναίκας, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, είπε: «Της έδιναν φαγητό όταν πεινούσε, αλλά της είχαν στερήσει όλα τα δικαιώματα». Η γυναίκα κατάφερε να γράψει ένα σημείωμα στους γείτονές της, όπου σύμφωνα με τον Guardian τούς ζητούσε τρόφιμα και είδη υγιεινής, αφού δεν είχε χρήματα για να τα αγοράσει. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γυναίκα εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν ηλικιωμένο συγγενή της οικογένειας, έτσι ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή του μετά τον θάνατό του. Πρόκειται για τη σύνταξη που πλέον θα λαμβάνει η ίδια. Η 46χρονη μεταφέρθηκε σε καταφύγιο και δέχεται την υποστήριξη ψυχολόγων προκειμένου να ξεπεράσει τον εφιάλτη που έζησε επί περίπου τέσσερις δεκαετίες. 

Όσο για τον καθηγητή, η οικογένεια του οποίου είχε υιοθετήσει την γυναίκα, τέθηκε σε αναστολή. Μάλιστα, αν κριθεί ένοχος για δουλεία, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 8 ετών. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ